RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fyrhus kommer neste år

Fyrhuset med vannbåren varme som skulle være starten på bedre inneklima på Brannfjell er utsatt til neste år.

BRANNFJELL: Etter planen skulle fyrhuset stått ferdig i 2005.
Det er bestilt ny fyrkjele og installasjon, men dette vil trolig ikke fysisk gjennomføres før i 2006, sier Tove Marie Huitfeldt rektor ved skolen. Et separat fyrhus skal gi skolen vannbåren varme. Dette må være på plass før et nytt ventilasjonsanlegg kan installeres. Nå bekrefter Marit Thorsen i Undervisningebygg at fyrhuset skal bygges i februar/mars neste år. Rektor Huitfeldt vet ikke engang hvor huset skal stå.
De begynte arbeidene for en tid tilbake, men det ble stoppet fordi huset ble plassert feil i forhold til nabogrensene. Nå har jeg ikke hørt hvor det skal settes opp, sier hun. Når det blir bedre luft for elevene er også usikkert.
Planer for utbedring/skifting av ventilasjonsanlegg foreligger, men fremdriften er ennå ikke bestemt, sier Thorsen. Hun understreker at inneklima er et sammensatt område hvor bygging av ventilasjonsanlegg alene, sjeldent løser problemene.
I 2005 har det vært satset på å få tette bygg, det vil si såkalt klimaskjerm som betyr at man jobber med å rehabilitere fasadene, tak, dører og vinduer for å forebygge fuktskader. I tillegg dreneres det rundt skolene for at ikke fukt skal sige inn i byggene. Fuktskader er en vesentlig årsak til dårlig inneklima og såkalte følgeskader, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere