*Nettavisen* Nyheter.

Fyrhus kommer neste år

Fyrhuset med vannbåren varme som skulle være starten på bedre inneklima på Brannfjell er utsatt til neste år.

BRANNFJELL: Etter planen skulle fyrhuset stått ferdig i 2005.
Det er bestilt ny fyrkjele og installasjon, men dette vil trolig ikke fysisk gjennomføres før i 2006, sier Tove Marie Huitfeldt rektor ved skolen. Et separat fyrhus skal gi skolen vannbåren varme. Dette må være på plass før et nytt ventilasjonsanlegg kan installeres. Nå bekrefter Marit Thorsen i Undervisningebygg at fyrhuset skal bygges i februar/mars neste år. Rektor Huitfeldt vet ikke engang hvor huset skal stå.
De begynte arbeidene for en tid tilbake, men det ble stoppet fordi huset ble plassert feil i forhold til nabogrensene. Nå har jeg ikke hørt hvor det skal settes opp, sier hun. Når det blir bedre luft for elevene er også usikkert.
Planer for utbedring/skifting av ventilasjonsanlegg foreligger, men fremdriften er ennå ikke bestemt, sier Thorsen. Hun understreker at inneklima er et sammensatt område hvor bygging av ventilasjonsanlegg alene, sjeldent løser problemene.
I 2005 har det vært satset på å få tette bygg, det vil si såkalt klimaskjerm som betyr at man jobber med å rehabilitere fasadene, tak, dører og vinduer for å forebygge fuktskader. I tillegg dreneres det rundt skolene for at ikke fukt skal sige inn i byggene. Fuktskader er en vesentlig årsak til dårlig inneklima og såkalte følgeskader, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.