Gå til sidens hovedinnhold

Fyrverkeri på Furuset

For andre år på rad spanderer kommmunen fyrverkeri nyttårsaften.

FURUSET: Blir været klart, skal de aller fleste i Oslo kunne nyte det spektakulære fyrverkeriet fra oppskytingsstedene i havnebassenget, Frognerparken, Ekebergsletta og Furuset idrettspark.

Fortsatt forbud

Da det i oktober i 2008 ble forbudt for privatpersoner å skyte opp raketter med styrepinne, foreslo Forretningsutvalget i Oslo kommune å spandere et flott offentlig fyrverkeri på byens innbyggere på nyttårsaften 2008/2009. Bystyret var enig med Forretningsutvalget.

Suksess i fjor

Fjorårets fyrverkeri ble så populært at kommunen gjentar suksessen i år. Det er Friluftsetaten som har fått i oppdrag å gjennomføre det spektakulære, offentlige fyrverkeriet. Oppskytingen skal skje fra fire steder i byen. Meningen er at flest mulig skal kunne se fyrverkeriet fra stedet de oppholder seg ved midnatt.

Ikke oppmøte

Det er altså ikke meningen at nyttårsfeirende i distriktet skal møte opp i Furuset idrettspark, der fyrverkerishowet skytes opp. Utskytingsstedene blir sperret av, av hensyn til sikkerheten. Hvis værgudene er i godlune, er det flottere å se fyrverkeriet på avstand.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett