*Nettavisen* Nyheter.

Fysioterapeut: – Tilbudet bygges ned Stoltenberg: – Neida

Fysioterapeut Ingrid Næss kjemper for Bydel Sagenes tilbud til trengende pasienter. Foto: FOTO: MARION JULIUSSEN

Fysioterapeuter og politikere er uenige om hvorvidt tilbudet i Bydel Sagene bygges ned eller ikke. Torsdag behandles saken i komiteen.

SAGENE: – Vi trenger en politisk debatt om hvorvidt bydelen skal fortsette å bygge ned tilbudet, sier fysioterapeut Ingrid Næss som har praksis i Sagene.

Hun er sterkt bekymret over bydelens fysioterapidekning som er blant Oslos dårligste.

LES OGSÅ: Er fortsatt i jobb takket være fysioterapi

<div class="fb_button_wrap" "="">

Det er vedtatt en ny finansieringsordning for helsetjenesten hvor statens refusjonsordning skal falle bort fra 1. juli 1012. Oslo kommune skal få større ansvar for finansieringen.

Driftstilskudd

Nå foreslår bydelen å trekke inn et ledig driftstilskudd som var tenkt videreført til instituttet på Voldsløkka. Noe som ifølge Næss truer hele det samlede tilbudet i bydelen, og konsekvensen er at Voldsløkka vil få store problemer med å fortsette driften.

– Driftstilskuddet blir ikke fjernet. Det skal videreføres og fordeles på alle som har små tilskudd, sier Helge Stoltenberg, (Ap), ny leder i bydelsutvalget på Sagene.

Men hva skjer da med instituttet på Voldsløkka da?

De må enten legge ned eller slå seg sammen med andre.

Ubrukte midler

I budsjettåret 2010 fikk bydelen særskilte midler på 419.000 kroner som var øremerket fysioterapi. Året etter fikk de 853.000 til samme formål. Til sammen 1.272.000 millioner som ikke ble brukt til oppjustering av driftstilskudd.

Hvorfor? spør Ingrid Næss.

– Midlene er ikke øremerkede, men en særskilt tildeling til helsearbeid, svarer Stoltenberg.

Stort behov for fysioterapi

Næss mener at behovet for fysioterapi er stort i Bydel Sagene. Hun jobber i Storo og Nydalen Mensendieck-Fysioterapi hvor de i 2010 totalt utførte 10.622 behandlinger etter henvisning fra lege.

– Det er privatpraktiserende fysioterapeuter som helsefremmer, forebygger og behandler alle dem som ikke er i institusjon, på skole eller på helsestasjonen. Kronisk syke, de med muskel-skjelett-plager, de nyopererte, og de som skal raskt tilbake til jobb, skriver Næss i en kommentar til saken.

Saken skal behandles i bydelens helse- og sosialkomité torsdag 17. november.

Komplisert system

Stoltenberg forklarer at finansieringssystemet er svært komplisert å forstå for utenforstående.

– Men vi ønsker ikke å bygge ned tilbudet. Vi er veldig opptatt av forebyggende helsearbeid og fysioterapi er en viktig del av det. Vi er klar over at fysioterapien har fått det økonomisk vanskeligere, men det gjelder i hele Norge, ikke bare i Sagene bydel, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag