Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ga 125.000 kroner til Radiumhospitalet

Randi Bergersen og Thora Kollenberg tok imot sjekken fra elevrådet; Norunn Ahdell Wankel, Julie Bjørnstad, Christopher Markhus Poots, Marte Vassbotten, Emil Jansen Motrøen, Andreas Holm og Siri Brækkhus Haugsand. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Randi Bergersen og Thora Kollenberg tok imot sjekken fra elevrådet; Norunn Ahdell Wankel, Julie Bjørnstad, Christopher Markhus Poots, Marte Vassbotten, Emil Jansen Motrøen, Andreas Holm og Siri Brækkhus Haugsand. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Torsdag formiddag overrakte stolte Engebråten-elever 125.000 kroner til Radiumhospitalet. Vi får ingen offentlig støtte til trivselsarbeid for unge, så dette er helt fantastisk, sier Tora Kollenberg.

Thora Kollenberg overrekker Radiumhospitalets Gledesspreder-medalje, med Strålerosen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Tre ganger måtte overrekelsen gjøres i festsalen for at alle Engebråten-elevene 8., 9. og 10.-trinn skulle få det med seg. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

På scenen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

ENGEBRÅTEN/RADIUMHOSPITALET: Thora Kollenberg og Randi Bergersen er rørte og strålende fornøyd med sjekken på 125.696 kroner og 50 øre de blir overrakt fra scenen i festsalen på Engebråten ungdomsskole.

Vi er stolte av å ha arrangert en solidaritetsaksjon, sier Julie Bjørnstad, i elevrådet på niende trinn, som har stått gjennomføringen.

Solidaritetsaksjon

En skoledag i desember byttet alle Engebråten-elevene ut skolebøkene med vaskekoster, bollekurver, og mye annet. De la ned en hel arbeidsdag for å tjene penger som skulle komme andre unge til gode.

Vi hadde avstemning i klassene om hva pengene skulle gå til. Det kom opp mange gode forslag, men det var barna på Radiumhospitalet som «vant», sier Christopher Markhus Poots.

Ble veldig nært

Elevrådet tror det var avgjørende at det kom representanter fra Radiumhospitalet til skolen og fortalte om tilbudet til kreftsyke barn og unge. En gutt som selv fikk kreft som 15-åring fortalte sin historie.

Det var spesielt å høre ham fortelle om hvordan det var å få kreft, og veldig rørende. Jeg tror det gikk opp for mange at det kan skje alle. Det ble med ett veldig nært, sier Marte Vassbotten.

Hun mener det forklarer den store oppslutningen om aksjonen. Flere leverte mer enn den obligatoriske summen på 200 kroner

Noen kom tilbake med over 2000 kroner hver, og vi kommer til å gi en utmerkelse til den klassen som samlet inn mest, sier Christopher.

Enestående Engebråten

Elevene har vist stor omtanke og nestekjærlighet. Det er mange skoler i Oslo, men bare Engebråten som har gjort dette. Innsatsen har vært fantastisk, sier Bergersen.

Det er litt stilig, kvitterer rektor Merethe Holmen.

Bergersen og Kollenberg fra Radiumhospitalet takket med å overrekke Radiumshospitalets Gledesspreder-medalje i bronse til elevrådet og skolen.

Sykehus-legat

Kollenberg som jobber i fritidsavdelingen, og Bergersen i Trivselsavdelingen, vet at pengene kommer godt med.

Vi får ikke noen offentlig støtte til trivselsarbeidet på sykehuset. Men det er veldig viktig at barn og unge som er innlagt på sykehus sammen med mange voksne, har mulighet til å være unge selv om de er syke. Pengene fra Engebråten går til Radiumhospitalets legater. Det er en stiftelse folk kan donere penger til, sier Kollenberg.

Stiftelsens penger brukes slik giverne ønsker, derfor har Radiumhospitalet sparket ballen tilbake til Engebråten, som kan komme med konkrete forslag.

For eksempel kan de brukes til å finansiere aktiviteter for barnas klassekamerater på sykehuset. Når man er pasient blir man avhengig av å motta hjelp. På denne måten kan barna også bli givere av positive opplevelser til sine venner, og dermed oppleve positive ting i en vanskelig sykdomsperiode, sier Bergersen.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!