RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Ga 6 millioner for sliten enebolig på Høyenhall

Kjøper må belage seg på å legge ut rundt 1,5 millioner for å oppgradere huset til dagens standard. Likevel gikk det for 1,5 millioner over prisantydning.

- Vi har hatt godt besøk på alle visninger i desember. På det meste i høst lå 3.600 Oslo-boliger ute på Finn.no, og når vi nå er nede i 2.000, er det klart det blir konsentrasjon om objektene som er ute, sier megler Martin Lie L'Orsa hos Nordvik & Partners til HegnarOnline etter å ha solgt en enebolig i Svartdalsveien 22 på Høyenhall til seks millioner kroner.

- Vi hadde seks budgivere og delte ut 70 prospekter på visningene, legger han til.

1,5 millioner over antydning

Salgssummen endte dermed 1,3 millioner over takst og 1,5 millioner kroner over prisantydning. Eiendommen omfatter en sliten bolig med boareal 151 kvadratmeter, omgitt av en tomt på 1,7 mål.

- Det er gjort lite med boligen de siste 20-30 årene, så kjøper må belage seg på å pusse opp både utvendig og innvendig. I tillegg må det dreneres på grunn av innsig av fukt i kjeller, sier megleren videre, og anslår et utlegg på rundt 1,5 millioner for å få boligen opp til dagens standard.

Ifølge HegnarOnline var det den store tomten som trigget interessen.

- Den store tomten har utviklingsmuligheter. I samsvar med regulering burde det være mulig å skille ut en tomt for bygging av en bolig til, og derfor tiltrakk vi oss også profesjonelle kjøpere. Vedkommende som fikk tilslaget vil ikke bygge ut nå i første omgang, men kanskje på sikt, fortsetter Lie L'Orsa overfor HegnarOnline.

Utsikt og sentralt

Megleren viser også til beliggenheten med utsikt over Oslo og fem minutters kjøring fra sentrum.

- Videre har tomten på baksiden av huset mye skog, slik at innsynet er svært lite. Samtidig er det sjelden lignende objekter blir lagt ut for salg området, som er godt etablert med barnefamilier og eldre, sier Lie L'Orsa til HegnarOnline.

- Ikke kjøligere desembermarked

Han mener dette salget er et eksempel på at desember-markedet ikke har kjølnet.

- Vi ser at boligene som ligger ute nå får større oppmerksomhet på grunn av lavere utbud, noe som er normalt for måneden, avslutter han overfor HegnarOnline.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere