Gå forsiktig og kjør sakte!

Det er ingen god idé å satse på å løpe til bussen fredag morgen. Såpeglatte fortau gir utfordringer for gående fredag morgen. Her ved Nationaltheateret.

Det er ingen god idé å satse på å løpe til bussen fredag morgen. Såpeglatte fortau gir utfordringer for gående fredag morgen. Her ved Nationaltheateret. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten

Det er vanskelig å gå i Oslo fredag morgen.

16.01.15 09:36

OSLO: Etter nattens regnvær har Oslos småveier og fortau blitt til en eneste stor skøytebane.

Vegtrafikksentralen kan fortelle at det stort sett er greie forhold på innfartsårene og de store veiene, men ber folk kjøre forsiktig.

Her får du de siste trafikkoppdateringene!

- Man må generelt ta det med ro, og passe farten etter forholdene, sier trafikkoperatør Christofa Key-Nilsen ved Vegtrafikksentralen.

Får ikke tatt alt på en gang
Snø torsdag med påfølgende regn fredag har gjort veiene på Østlandsområdet svært glatte. Statens Vegvesen har alt tilgjengelig mannskap ute, men Key-Nilsen ber om forståelse for at det vil ta noe tid.

- Det er sånn at de største veiene tas først, og så tar man de litt mindre veiene etter hvert. Alle ønsker selvfølgelig at sin vei skal tas først, det er forståelig, men det er litt vanskelig. Det vi kan si er at vi har folk ute, men de får ikke vært alle steder på en gang, sier hun.

Key-Nilsen forteller at det stort sett går greit på E6 og de større veiene, men advarer om at det kan være glatte strekninger også her.

- Det kan være glatt for eksempel på av- og påkjøringsrampene, og foran rundkjøringer. Generelt kan vi si at småveiene er glattere, og vi ber folk om å ta det med ro og kjøre forsiktig, sier hun.

(Saken fortsetter under bildet)

Småveier som var dekket av snø i går, har i dag blitt skøytebaner. Denne veistubben var umulig å krysse fredag morgen, på grunn av speilblank is. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten


Vann på isen i Oslo
I Oslo har isen også ført til en del tette kummer, som gjør at det danner seg vanndammer oppå isen. Vegtrafikksentralen ber folk være obs om de skal bevege seg i Oslo fredag.

I Asker og Bærum skal det også være forsinkelser på en rekke busslinjer på grunn av det glatte føret. Dette gjelder busslinjene 242, 251, 252, 254, 701, 703, 720, melder Ruter på sine hjemmesider.

Både på Nesøya og Stabekk skal det i følge Operasjonssentralen i Asker og Bærum være busser som står fast. Dette skaper en del kø.

En av Budstikkas tipsere forteller at et vogntog står på tvers i Drammensveien opp fra Asker sentrum, i retning Solbrå. Denne skal sperre kjørefeltet i begge retninger, skriver Budstikka.

Lastebiler står fast
I følge Romerikes Blad, er det også trøbbel i deres område.

En lastebil med problemer sperrer veien i Lørenskog, slik at blant annet en buss ikke kommer fram.

I Nittedal skal to to lastebiler stå bom fast, noe som skaper problemer for trafikkavviklingen i området.

Stengte hovedveier
Også på Ringerike er det problemer fredag morgen.

- Det er fullstendig kaos allerede nå, og det tar nok mange timer før vi får åpnet igjen, sier politiets operasjonsleder til Ringerikes Blad.

En rekke steder på blant annet E16 og fylkesvei 156 skal busser og trailere h a fått problemer, noe som fører til stengte veier.

Vegvesenet ber i følge avisen folk om å kjøre E18 om Drammen eller riksvei 35 til Hokksund. Et siste alternativ er riksvei 4 om Roa.

- La bilen stå
Politiet i søndre Buskerud ber folk la bilen stå om de kan, fredag morgen.

- Blant annet er det meldt om speilblanke veier i Åslyveien. Der står en leddbuss fast på grunn av føret. Også i Sollia i Nedre Eiker har vi fått vite at det skal være veldig glatt, sier Marianne Mørch, operasjonsleder i Søndre Buskerud politidistrikt til Drammens Tidende.

Lik dittOslo på Facebook og få ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen holder deg oppdatert i trafikken:

HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.