*Nettavisen* Nyheter.

Gå nye veier!

Forrige helg var en helt spesiell helg for korps i Groruddalen. To av dem; Høybråten og Lindeberg skolekorps, var store jubilanter. I år feirer de henholdsvis 80 og 30 år. Som et ledd i markeringen fikk begge korpsene anledning til å arrangere kretsstevne. Både på Lindeberg og på Høybråten ble det meget vellykkede stevner. Besøket var upåklagelig og både publikum og musikere fikk noen flotte opplevelser denne gangen.
n n Dessverre er ikke dette hele bildet av korpslivet i Groruddalen. Selv om noen korps fungerer utmerket, gjør langt fra alle det. Lokalavisen Groruddalen har tidligere skrevet om korps som er i krise. De sliter med rekrutteringen og risikerer i verste fall å bli lagt ned. Det kan være mange grunner til det. Noen mener at det å spille i korps er avleggs og kjedelig, andre oppfatter det ikke som en del av sin tradisjon og velger å ikke være med.
n n Skolekorps har i alle år vært en del av den norske tradisjonen, men det er mer enn bare en tradisjon. Korps har alltid vært en meget viktig del av livet og en arena for sosialt samkvem i lokalmiljøer. Derfor har skolekorps en uvurderlig verdi for nærmiljøet.
n n Krise i korpsene er ingen liten krise i små foreninger. Det slår rett inn i grunnpilarene i lokalsamfunnene. Derfor er det viktig å bevare skolekorpsene.
n n Tradisjoner er bra, men for å bevare de tradisjoner vi har er det også viktig å tenke nytt. Alt som stagnerer lenge begynner å forfalle etter hvert. De som ønsker å overleve er nødt til å tenke nytt. Skolekorps er ingen unntak her.
n n Det vi kunne se på Høybråten på søndag er et typisk eksempel på hvor lite som skal til før gamle ting begynner å skinne igjen. Arrangørene har sørget for å lage en morsom vri på et korpsstevne og det fungerte utmerket. For oss som var tilskuere var det en nytelse å se at det også går an å eksperimentere innenfor former som er gitt på forhånd. Utfallet at dette eksperimentet var at både musikere og tilskuere hadde en utrolig flott opplevelse som de kan ta med seg videre. Dirigenten oppsummerte det hele med påstanden at man ikke skal være redd for å videreutvikle seg. Dette er en påstand som vi også kan slutte oss til. En ny måte å tenke på kan uten tvil blåse nytt liv i gamle instrumenter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.