RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BIOGASS: Fire lastebiler som går på gass fra matavfall og kloakk er nå satt i drift i Groruddalen.
BIOGASS: Fire lastebiler som går på gass fra matavfall og kloakk er nå satt i drift i Groruddalen.

Gå på do for Tine!

Neste gang du ser en TINE-bil på vei fra Kalbakken med melk, så tenk på kloakk og smil!

KALBAKKEN: Tine skal teste ut fire distribusjonsbiler i Oslo drevet av biogass fra avløpsslam. Tine har ambisjon om å skifte ut 250 kjøretøy om prøveperioden på to år er vellykket.

Del på Facebook

Lanseringen av fire nye biogassbiler markerer starten på en omfattende innsats for å redusere utslipp fra Tiness transport.

Prosjektet kan få stor betydning på sikt.

– Tine er et stort industriselskap med en omfattende transportvirksomhet og vi må ta ansvar for miljøutfordringene knyttet til dette, sa konsernsjef Hanne Refsholt under en markering denne uken.

– Prosjektet gir oss mulighet til å benytte matavfall til biodrivstoff og en kretsløpstankegang som gagner både miljø, økonomi og ressursbruk. Dette er et første steg for å oppnå en betydelig utslippsreduksjon fra Tine, sa konsernsjefen videre. Transport er det området hvor Tine slipper ut mest klimagasser, men er også det området hvor ny teknologi, nye typer drivstoff og smartere kjøring vil bidra til lavere utslipp.

Begeistret minister

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa var til stede under markeringen.

– Myndighetenes ønske om reduserte utslipp fra transport er stort. Etableringen av Transnova ble gjort nettopp for å støtte og bidra til at positive miljøprosjekter innenfor transport blir igangsatt, sa Kleppa.

Hun er glad for at en så stor aktør som Tine har valgt å ta et initiativ for å drive utviklingen av biogass til transport.

– Tine er representert over hele landet og vi håper flere bedrifter kan legge om til en mer biogassdrevet transportflåte etter piloten her i Oslo. Det er spesielt positivt at samarbeidspartnerne greier å ta i bruk teknologi som gir lokalprodusert gass på lokale ressurser som matavfall, kloakk og annet biologisk materiale, sa Kleppa.

Volvo satser

Bilene fra Volvo kombinerer dieselmotorens ytelse med biogassens fordeler. Da får man en lastebil som er betydelig mer energieffektiv enn tradisjonelle gasslastebiler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere