RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ga pensjonistene bibliotek-nekt


Bibliotekarene Hege Johnsen og Henrik Teigøyen bestemte seg for å spille bydelens pensjonister et puss.
Bibliotekarene Hege Johnsen og Henrik Teigøyen bestemte seg for å spille bydelens pensjonister et puss. Foto: Foto: Sanne Lier
– Vi måtte jo tøyse litt med dem, sier Henrik Teigøyen. Hans påfunn lurte pensjonistene på Oppsal til å tro at de var uønsket på biblioteket.

OPPSAL: – Hva? Står det virkelig det? Ja, de synes vel vi er i veien for dem da, det er jo mange av oss her. 

Pensjonist Kari Christoffersen blir lettere forbauset da hun oppdager hva det står på skiltet utenfor Deichmanske bibliotek avdeling Oppsal.Inspirert av anmodninger fra butikker og bensinstasjoner, som oftest myntet på skoleelever, hadde de ansatte på biblioteket tirsdag hengt opp plakater med følgende beskjed til de besøkende:  

"På grunnlag av at pensjonister dominerer besøkstallene våre, ser vi oss nødt til å begrense denne brukergruppen. Maks to (2) pensjonister kan oppholde seg i biblioteket til enhver tid. Vi håper på forståelse for dette. Husk å registrere deg i skranken!"

Les også: Aprilspøk-miss i barnehagen

Bibliotek med humør

– Vi måtte jo tøyse litt med dem. Denne dagen har jeg gledet meg til lenge, sier bibliotekar Henrik Teigøyen.

Han er hjernen bak den nøye gjennomtenkte aprilsnarren. Påfunnet ble nemlig klekket ut for lenge siden.

– I fjor var 1. april dessverre på en søndag, så jeg fikk ikke bragt ideen til live den gangen. Nå har jeg gledet meg ett helt år til at muligheten skulle by seg på nytt, så denne dagen har vært etterlengtet, sier han.

Kollega Hege Johnsen har vært spent på hvordan brukerne av biblioteket skulle reagere på påfunnet.

– Jeg har vært litt nervøs for hvordan de skulle respondere på spøken, men hittil har vi bare fått positive tilbakemeldinger. Det er viktig for oss å kunne spre litt glede, sier hun 

Plakatene er plasset både utenfor og inne i biblioteket, og Teigøyen kan fortelle at han har frydet seg med å registrere pensjonistenes reaksjoner.

– De blir litt forundret første gangen de ser skiltet, men etter hvert begynner de å le. Det er tydelig at spøken har blitt godt mottatt, og at de tar det med et smil, sier han.

Les også: Gir tommel opp for bibliotek på Furuset

– Bare morsomt

Etter å ha fått litt betenkningstid begynner Kari Christoffersen å forstå at bibliotekets nye retningslinjer kanskje ikke er så strenge som de så ut til ved første øyekast.

– Det er jo første april idag! Det hadde jeg helt glemt. Dette var jo en fin spøk, sier hun lattermildt.

I likhet med en rekke andre pensjonister er Christoffersen fast besøkende på biblioteket. Hun synes det er bra bibliotekarene kan ta seg råd til å tulle litt med dem som kommer innom.

På vei inn døren får også Edith Mikalsen og Anne Lise Løvland seg en god latter da de oppdager at de er på vei til å bli regelbrytere.

– Nei, har du sett! Her er vi ikke velkomne, sier Løvland og ler. 

– Dette er jo så morsomt! Sevfølgelig skal det være rom for en spøk, sier Mikalsen. 

Etter å ha sett hvor godt påfunnet ble motatt ser ikke Teigøyen bort fra at det kan komme flere morsomheter fra biblioteket i fremtiden.

– Jeg er glad for at vi har så sporty pensjonister i vårt nærmiljø. Det er viktig for oss å kunne knuse myten om at biblioteket bare skal være et kjedelig sted, sier han. 

  

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere