RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gå under jorden!

Et skytespill i Half-Life-stil i et stemningsfullt katastrofeområde? Ja takk.

SPILLVERKET.NO: Dvergene i Ringenes Herre gravde for dypt ned i grunnen og avdekket hemmeligheter som burde fått være i fred.

Menneskeheten i Metro 2033 har "gravd" for dypt i teknologien, nærmere bestemt atomteknologien, som nesten ender med å utslette mennesket. Straffen for menneskenes uforsiktighet er alt annet enn trivelig.

Ikke bare må de overleve den materielle katastrofen, men også tåle at det ene overnaturlige fenomenet etter det andre viser sitt stygge ansikt.

At militær ammunisjon fra før katastrofen fungerer som spillets valuta er kanskje en god illustrasjon av hva hverdagen går ut på. Det er en passende straff for menneskeheten, som spillets egen lille profet uttrykker det.

Les også: Metro 2033 snakker russisk

Visuell maktdemonstrasjon

Metro 2033 er vel anvendt tidsbruk. Som skytespill er det godt gjennomført, med preg av autentisitet og høy innlevelsesfaktor.

Spillet er en visuell maktdemonstrasjon, noe som er en ganske stor bragd i seg selv med tanke på at mesteparten av det foregår i mørke tunneller. Skyggespillet og lyseffektene er hentet fra aller øverste hylle, og sammen med gasser, tåke og partikler i luften gir de stor stemning til de underjordiske omgivelsene.

Les også: Lover lekker grafikk

Det er synd å konstatere at de burde ha ha gjort litt mer ut av spillmekanikkene. Kamp, sniking eller utforsking med enda mer dybde hadde for eksempel hevet opplevelsen enda noen hakk.

Unikt scenario

Spillets største styrke er det relativt unike scenarioet. Den post-apokalyptiske settingen som spillet gjør sin egen unike vri på er både forfriskende og interessant, og burde vært utnyttet i enda større grad.

Det er glimt av storhet i den historien som ligger bak spillet, og jeg er overbevist om at mer fokus på den kunne laget en skikkelig perle. Isteden er det "bare" blitt et godt skytespill med et fyldig bakteppe.

Les hele anmeldelsen av Metro 2033 på Spillverket.no

Finn prisen på Metro 2033 i Prisguide.no

Les også disse anmeldelsene:

Supreme Commander 2  - Meget god oppfølger

Silent Hunter 5: Battle of the Atlantic - Tålmodighetsprøve under vann

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere