RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ga utfordringen til bydelsutvalget

Nordstrands Blad oppfordrer bydelsutvalget til å gi stranden på kull- og vedbolagstomta nedenfor Mosseveien et nytt og enklere navn.

NORDSTRAND: I den anledning har redaktør Tore Bollingmo overlevert de innspill på navn som er kommet til avisen,videre til bydelsutvalgets leder Ulf Stigen.
Takk skal du ha. Jeg er litt usikker på om vi kan skifte navn, men jeg vil gi saken videre til den lokale byutviklings-, miljø og samferdselskomiteen, sier Ulf Stigen. Han besøker stranden for første gang, og mener det med fordel kunne vært et stativ til å sette fra seg syklene for badegjestene.

Ulempe

Nordstrands Blad har sjekket opp reglene for navneendring, og funnet at det er anledning for bydelsutvalget til å sette nytt navn på standen. Men det er knyttet visse betingelser til det.
Bydelsutvalget kan sette nytt navn på stedet dersom det eksisterende navnet innebærer betydelig praktisk ulempe. Derfor må bydelsutvalget først vurdere om det kriteriet er oppfylt, forteller Jens Helgebostad i byrådsavdeling for næring og kultur.
Etter et eventuelt vedtak skal dette sendes kommunen, slik at kart og liknende blir oppdatert.

Visse vilkår

Kommunenes navnsettingsreglement sier også at man kan sette et hvilket som helst navn på en gate, eller i dette tilfellet, en strand. Det nye navnet kan være et stedegent eller hevdvunnet navn, det kan knyttes til et gårdsnavn, en husmannsplass eller liknende, det kan være et kjent sted, eller kjente og stedtilknyttede betydningsfulle avdøde personer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere