Gahr Støre er folkets favoritt

Velgerne mener Jonas Gahr Støre er mannen som bør overta som Arbeiderpartiet-leder dersom Jens Stoltenberg trekker seg i nærmeste fremtid.

Velgerne mener Jonas Gahr Støre er mannen som bør overta som Arbeiderpartiet-leder dersom Jens Stoltenberg trekker seg i nærmeste fremtid. Foto: Arkivfoto

Dersom Jens Stoltenberg går av som partileder i Arbeiderpartiet, er Jonas Gahr Støre velgernes soleklare favoritt til å overta.

OSLO: Jens Stoltenberg har fortsatt en jobb å gjøre dersom han vil fortsette i statsministerstolen etter valget. Meningene er mange om hva han bør gjøre ved et valgnederlag. Men hvis Stoltenberg i nærmeste fremtid gir seg som Ap-leder, er ikke velgerne i tvil.

De vil ha Jonas Gahr Støre som ny partileder. Det viser en meningsmåling Ipsos MMI har gjort for spillselskapet ComeOn.

Hele 42 prosent av velgerne mener Jonas Gahr Støre er personen som må overta for Jens Stoltenberg, dersom Ap-lederen går av i løpet av de neste to årene.

Utklassing

Blant Arbeiderpartiets egne velgere er Gahr Støre enda større favoritt. Helseministeren har støtte av 53 prosent av Arbeiderpartiet-velgerne i spørsmålet om hvem som eventuelt bør bli ny partileder.

Hadia Tajik og Espen Barth Eide er velgernes andre- og tredjevalg, men de to må se seg utklasset av Gahr Støre. Begge er bare favoritt som ny partileder hos fire prosent av velgerne.

Les også: Støre lærte av Stovner-storken

Tror på regjeringsskifte

Det er selvsagt ingen garanti for at Jens Stoltenberg gir seg ved et eventuelt valgnederlag. Og det er heller ingen garanti for at det blir regjeringsskifte etter valget. Men det tror de spurte i meningsmålingen.

Kun 15 prosent av de spurte tror Norge fortsetter med rødgrønn regjering. Velgerne har mest tro på en Frp-Høyre-regjering (26 prosent), mens de også gir en regjering med Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og KrF større mulighet. 16 prosent tror på et bredt borgerlig samarbeid.

Trøsten for de rødgrønne får være at 36 prosent av Arbeiderpartiets egne velgere tror på fortsatt regjeringsmakt etter valget.

Les også: Jonas Gahr Støre vil få folk på Ammerud i bedre fom

Les også: Vil ha mer sex og fyll i politikken

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.