RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Galleridrøm lagt i grus


Harald Kjeldaas ser fremover FOTO: Erik Tangen
Harald Kjeldaas ser fremover FOTO: Erik Tangen
Finanskrisen ødela galleridrømmen for Harald Kjeldaas, men han er ikke bitter for å flytte tilbake til lokalene i Frognerveien.

$PHOTOHEADER_ON$

FROGNERVEIEN:$PHOTOHEADER_OFF$ Etter noen måneder i Rosenkrantz gate sa det brått stopp for gallerist Harald Kjeldaas. Konjuktursvingningene satte en effektiv stopper for Kjeldaas' idé om Nordens flotteste galleri. Finanskrisen tvang ham ut på flyttefot - igjen.

Nå er den blide skulptureksperten tilbake der mange av oss føler han hører hjemme - i Frognerveien 22.

En tung tid

Jeg må bare innrømme at jeg har vært gjennom en tung tid, det har både vært en psykisk og en fysisk påkjenning for meg. Jeg hadde jo jobbet som en gærning for å få det til - jeg hadde vel fjorten fridager fra sommeren og frem til jul. Men det var ikke mulig å forutse at jeg skulle få finanskrisen midt i fleisen like etter flyttingen, ikke sant.

Kjeldaas flyttet ut av lokalene i Frognerveien som følge av en tvist angående økning av husleia.

Ustyrlig

Kjeldaas sier nederlaget i Rosenkrantz gate har vært lettere å takle, siden han ble veltet av ustyrlige krefter.

Jeg hadde ikke trengt å tjene en krone mer enn jeg gjorde i 2007 for å betale husleia i Rosenkrantzgate. Men det ble bom, bom, bom, sier han og sukker. Folk kommer og ser, men de kjøper ikke. For oss som lever av dette her er det ikke nok med superlativene, smiler Kjeldaas. Samtidig forstår jeg det jo - du skal være ualminnelig sterk for ikke å bli påvirket av alle elendighetsskriveriene.

Nesten som før

Alt er nesten som før i de gamle lokalene.

Kona synes jeg har tilbragt litt for mye tid på jobb den siste tiden, så i den kommende perioden vil jeg ikke holde åpent på søndager, sier han.

Han har også startet med salg av grafikk, i samarbeid med innrammingsverkstedet han driver i Sandvika.

Varm mottakelse

Kjeldaas forteller at han er blitt godt mottatt av gamle kjente.

Det har dukket opp mange, kjente fjes for å ønske meg velkommen tilbake, noe som selvfølgelig er veldig hyggelig. Jeg har både mange gode kunder og velkjente vindustittere i dette området, sier han.

Og vi kan føle oss trygge på at du ikke flytter igjen?

Ja, nå skal jeg ikke ta flere sjanser, humrer han.

Og i det undertegnede forlater lokalet, gjør Kjeldaas seg klar til å levere et par skulpturer, som "tilsammen utgjør et riktig så hyggelig beløp".

Alt er ikke helsvart, altså.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere