RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gallerigründeren


Galleri Ramford III er en realitet.
Galleri Ramford III er en realitet.
Elisabeth Ramfjord (36) startet eget Galleri med to tomme hender i 1998.

St. Hanshaugen: 10 år senere slår hun til igjen og utvider for tredje gang. Uten en krone i verken offentlig eller privat støtte har Ramfjord skapt flere arbeidsplasser samt suksess og gjennombrudd for mange unge kunstnere.

Åpningen av Galleri Ramfjord III på kvinnedagen 8. mars er ramme for en lykkelig gründerhistorie. Elisabeth har bygget opp galleridriften sin sten på sten. Omsetningen ble doblet i fjor gjennom åpning av galleri II.

Det nyoppussede galleriet i Schwensensgate 1, vegg i vegg med Galleri II, rommer 120 av totalt fire hundre kvadratmeter resten skal fylles med aktive kunstnere og kunstverk. I galleri III kan besøkende både oppleve separatutstillinger og kunstnere i arbeid. Første kunstner på plass i atelieret er Alexandra Niemzky.

Det blir spennende både for Alexandra og meg å ha åpent atelier i forbindelse med galleriet, men jeg tror det blir vellykket for alle parter også publikum. De tre galleriene har litt ulik profil. I Galleriet i Frydenlundsgate er det lave skuldre og avslappet atmosfære. Hjørnelokalet i Schwensensgate presenterer kunst fra alle kunstnerne i "stallen", og her selges kunst rett fra veggen. Det nye lokalet er stort, lyst og åpent og egner seg godt til monumental kunst.

Elisabeth Ramfjords døgn har ikke flere timer enn de vanlige 24, men hun bruker dem godt! Samtidig som hun åpner sitt tredje galleri forbereder hun utstilling av egen kunst i Ålesund kunstforening i april.

Jeg er stolt over å få stille ut der, det er kanskje landets flotteste forening, sier Elisabeth.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere