RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Galskap i Vålerenga kirke

I anledning Oslo Kulturnatt inviterer nordiske og norske mestre i Teatersport, Ronny Fagereng og Line Torbjørnrød, til impro- visert galskap og moro i Vålerenga kirke.

VÅLERENGA: Du trenger ingen forkunnskaper for å delta, forteller Ronny Fagereng, som er en av ildsjelene bak Vålerenga Impro.
Fredag klokka 19 åpner han dørene i Vålerenga Kirke for alle som er nysgjerrige på improvisert teater, og dette kulturnattarrangementet markerer samtidig oppstarten av Vålerenga Impro.
Improvisasjonsteater er veldig lite "teater". Det er først og fremst om å gjøre å slippe hemningene og ha det moro, sier Fagereng.

Alle kan komme

De to timene fredag kveld er ikke planlagt i detalj. Instruktørene vil se an hvilket publikum som kommer, og legge opp ting etter det. Alle er nemlig velkommen, og særlig barn, ungdom og unge voksne, som er målgruppen for Vålerenga Impro på litt sikt.
På fredag blir det workshop, og så skal vi underholde hverandre og kanskje vi lager en teatersportmatch på slutten. Men også folk som ikke våger seg ut på scenen kan komme og bare se på hvis de vil, sier Fagereng.

Få hemninger

Fagereng har lenge gått og syslet med tanke på å starte noe for barn, ungdom og unge voksne, og tanken er at Vålerenga Impro skal holde til i Vålerenga Kirke annenhver onsdag fra åtte til ni på kvelden. Fagereng tror unge har en fordel når det kommer til improvisasjon:
De har ikke så mange hemninger som voksne. Et klassisk eksempel er når folk skal forestille seg å komme til et hus i skogen. De voksne blir stående utenfor og beskrive fasaden, mens unge folk går inn og utforsker, forteller han.
Den tidligere norgesmesteren oppfordrer alle til å møte opp fredag kveld klokka sju og være med.
Impro er revy, lek, moro. Det blir gøy, sier Fagereng.
Og det er viktig å understreke av vi ikke krever noen forkunnskaper, presiserer han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere