RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Galskap nummer 1.000


De ser beintøffe ut, guttene i Diesel Gorilla. Men gruppen som lastet opp låt nummer 1.000 i Bandwagon er ydmyke når det kommer til musikken.
De ser beintøffe ut, guttene i Diesel Gorilla. Men gruppen som lastet opp låt nummer 1.000 i Bandwagon er ydmyke når det kommer til musikken. Foto: Foto: ANB
Guttene i Diesel Gorilla lastet opp låt nummer 1.000 i årets utgave av Bandwagon.

Bandwagon

Interessen rundt årets Bandwagon kan kanskje karakteriseres som «galskap» i positiv forstand. Og hva passer da bedre enn at låt nummer 1.000 som ble lastet opp nettopp er «Insane».

– Det er en låt som opprinnelig startet opp som en ren fantasi om noen som var i en presset situasjon, men endte opp med å handle om en personlig erfaring til en i bandet, sier Tommy W.

Han er vokalist i Diesel Gorilla, som altså står bak bidrag nummer 1.000 i årets Bandwagon. Og «Insane» skiller seg ikke musikalsk ut fra det uttrykket bandet ønsker å levere.

– Vi prøver å lage en moderne tvist på 90-tallets grønsj og glamrock. Vi kombinerer seriøs musikk med sceneuttrykk, og vi er langt fra blodseriøse rockere som står bredbeint og skal være kjempetøffe. Men vi ønsker å være et band som også leverer live, og vi har blant annet en gorilla med oss på hver konsert. Personen i gorilladrakten er en hemmelighet, forteller vokalisten.

Navnene på medlemmene likeså. I tillegg til vokalist Tommy er nemlig dette artistnavnene på bandmedlemmene: Benny B (gitar), Mr M (gitar), Funkatronic Frodo (bass) og Animal (trommer).

Alle fem er erfarne musikere som etter en lang pause ønsket å entre musikkarenaen da rastløsheten til slutt tok dem i fjor. Dermed så Diesel Gorilla dagens lys. Og Bandwagon kom i så måte beleilig på.

For guttene ser på konkurransen som en fin mulighet til å vise fram musikken.

– Konseptet ser veldig interessant ut. Her får vi muligheten til først og fremst å bli eksponert i lokalpressen, som er det viktigste for et band eller en artist i startgropen. Vi har tidligere erfart hvilket engasjement som er mulig å skape i lokalsamfunnet, og det er dette vi ønsker. Men i Bandwagon er det også mulig å treffe et bredere publikum, selv om det akkurat ikke er målet nå, sier Tommy.

Selv om de først vil «erobre» Tønsberg og omegn er ambisjonen større enn som så når alt kommer til alt.

– Vi er med på Bandwagon for å vinne – helt klart! Og vi har allerede ryddet kalenderen for gjøremål 16. november, smiler vokalisten.

Det tok ganske nøyaktig én måned fra årets Bandwagon startet til låt nummer 1.000 ble lastet opp, noe som gir et daglig snitt på over 30 sanger. Interessen har vært formidabel med tanke på at Bandwagon åpnet for å lytte, stemme og dele låter først 1. mai, og før det var det kun mulig å laste opp sanger.

Det er 70 aviser og nettsteder i Amedia-nettverket med på årets Bandwagon, og artister og band kan fritt laste opp så mange låter de vil. Det er kun to kriterier – låta må være original og en låt kan kun lastes opp på ett nettsted.

Hver avis kårer sin lokale vinner som går til en av de 12 delfinalene i september, før finalen avvikles 16. november. I tillegg plukker finalejuryen ut en låt som får plass i finalen samt at den låten som får flest stemmer blir å finne i finalen.

Dersom du er artist eller med i et Oslo-band, er det her du skal melde deg på! Om du er usikker på hvilken avis du «tilhører», finner du en oversikt over alle som er med på årets konkurranse på bandwagon.no. (ANB)

Lytt til alle bandwagon-bidragene og husk å stemme på dine favoritter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere