*Nettavisen* Nyheter.

Gamblingfrie ungdomsskoler

I forrige uke oppfordret Lotto- tilsynet til gamblingfrie soner på ungdomsskolene. På Nordberg skole stiller elevene seg overraskende til problemet.

Nordre Aker: Elevene Marie og Jon på Nordberg skole kjenner godt følelsen av spenning ved kjøp av flakslodd, men opplever ikke gambling med penger som et stort problem på skolen.

Ikke synlig

Jeg vet at det er et stort problem på internett, men visste ikke at det var et stort problem på skolen. Det er heller ikke lov å bruke PC-ene til annet enn skolearbeid, forteller Marie, elev ved Nordberg skole, sammen med Maja, Jon og Jørn.
Jeg har sett en som spilte, men vet ikke om det var med penger, forteller Jon, som derimot ofte ser at elever laster ned musikk fra internett.

Kontrakt

Både på Nordberg og Engebråten skole skriver elevene kontrakt med skolen om bruk av skolens PC-er. Denne må også foreldrene skrive under.
Elevene og foreldrene må hvert år fornye kontrakten slik at elvene blir minnet om forbudet og at PC-ene skal kun brukes til pedagogisk forbruk. Vi følger også med når elvene bruker PC-ene, men opplever ikke dette som et problem hos oss. Likevel er det ikke alt vi voksne legger merke til så det er bra med en slike påminnelser, forteller Merethe Holmen, rektor ved Engebråten skole.

Lottotilsynet

Mens Holmen har tatt opp henvendelsen fra Lottotilsynet med personalet, har ikke rektor Kirsten Bjellaanes på Nordberg skole mottatt e-posten.
- Av ulike grunner har vi fått tilbake nokre av meldingane. Dei dette gjeld vil bli spesielt følgde opp i neste omgang, forteller Steinar Hatlestad, rådgiver fra Lottotilsynet.
Han forteller også at de har fått flere tilbakemeldinger om at dette ikke er noe problem på skolene, men at enkelte også har spurt om å få mer informasjon om problemet.
Fordi ungdommen i denne aldersgruppa nok er av dei ivrigaste brukarane av Internett er det likevel grunn til å tru at mange også prøver seg på nettspel av ulike slag. Det vil vere naivt å tru at lærarar og foreldre veit om alt som foregår. Det viktigste for oss er at skulane er merksame på problemstillinga, slik at dei kan vere klar til å sette inn tiltak viss det viser seg å vere behov, og at også dette blir teke med for eksempel i skulen sitt interne reglement, forteller han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.