RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gamle Aker på bryllupstoppen


Sokneprest Sylvi Baardseth Panjwani i Gamle Aker menighet ønsker flere gifteklare velkommen. Foto: Anne Marie Huck
Sokneprest Sylvi Baardseth Panjwani i Gamle Aker menighet ønsker flere gifteklare velkommen. Foto: Anne Marie Huck
Bydelens be- boere velger Gamle Aker når de gifter seg og døper barn.

AKERSBAKKEN: Det var 35 vigsler i Gamle Aker kirke i fjor, sier sokneprest Sylvi Baardseth Panjwani. Bydelens beboere og folk fra andre deler av Oslo og resten av landet foretrekker Gamle Aker kirke til dåp og brylluper. I 2007 var det 671 kirkelige vielser i Oslo. Selv om Ris menighet og Holmenkollen kappellet topper statistikken med flest brylluper, hele 87 stykker i løpet av 2007 etterfulgt av Ullern kirke med 55 brylluper, ligger Gamle Aker kirke på en solid delt tredjeplass med Sørkedalen kirke.

Romantisk

Av de 35 brudeparene som giftet seg i 2007 soknet 25 av disse til menigheten.

Hvorfor velger folk å gifte seg i Gamle Aker?

De har slektstilknytning til kirken, eller familie gravlagt på kirkegården. Noen har vært her på konserter og spesielle gudstjenester, mens andre mener det er en romantisk kirke, sier Baardseth Panjwani. Kirkerommet har plass til mange, og samtidig er det er en intim stemning her. Gamle Aker er også byens eldste middelalderkirke, bygget rundt 1100 og har vært et populært motiv for kjente kunstnere, blant andre Edvard Munch.

Kirken ligger også på dåpstoppen, og er den mest populære av bydelens kirker.

Dåp er det mange av gjennom hele året, mens det er gjerne egne sesonger med ønskete tidspunkter for bryllup, sier soknepresten. som forteller at det lørdag er to brudepar som gifter seg.

Populær

Vi har ikke noe følelsesmessig tilknytning til noen spesiell kirke, men tenkte på Gamle Aker ettersom den er veldig gammel og veldig fin. Stemoren min har vært tilknytta menigheten, da hun sang i kor her, sier David Alexander Berg Pacey. Han bor i nabobydelen Grunerløkka og giftet seg med Elisabeth Chernus lørdag i Gamle Aker.

Det er her vi bor, og vi sokner til menigheten. Også er det en kjempefin kirke, sier Beate Furmuyr som også giftet seg lørdag med Andre Gurrik.

I Markus Kirke er antall dåp og bryllupper betraktelig lavere enn i Gamle Aker. Det var bare to vigsler i Markus kirke, og 2 i Lovisenberg kirke i fjor. I Trefoldighetskirken var det fire bryllupper i 2007.

Vi skulle gjerne legge til rette for å ha mange brylluper og dåper i Markus, sier Håvard S. Dahlen i Markus menighet. Kirken lider av lav oppslutning grunnet oppussingen som fremdeles pågår, tror Dahlen. Han forteller også at mange foretrekker å gifte seg og døpe barnet sitt i Gamle Aker kirke på grunn av den intime stemningen som skapes i denne kirken.

Det er foreløpig to som har henvendt seg til oss angående bryllup, sier Dahlen som håper at flere vil gifte seg i Markus kirke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere