*Nettavisen* Nyheter.

Gamle Bellman går igjen

Leo Leonhardsen tolker Bellman torsdag kveld. FOTO: PROMO

Det er duket for gjensyn med et gammelt spøkelse når Carl Michael Bellman, mannen bak "Bæ, bæ, lille lam", gjennomstår på Soria Moria torsdag kveld.

TORSHOV: Torsdag kveld er det atter en gang duket for arrangementet "Nye Skalder" på Soria Moria. Viseklubben med de nye låtskriverne presenterer denne gang en to-timers halbrekkende Bellman-forestilling under navnet "Bellmann går igjen".

Fengselsfugl

Det er mer enn 220 år siden satt Carl Michael Bellman på et kaldt og utrivelig rom i Fredrikshald - i landflyktighet for å slippe gjeldsfengsel. Bellmann var en svensk dikter og visesanger som ofte omtales som Sveriges nasjonalskald.

Bellman skrev muntre (og iblant triste) dikt om kjente personer fra Stockholms folkeliv. Melodiene i visene hans er ofte lånt fra samtidige musikkstykker, for eksempel av franske operaer, og komponister som Händel og Roman. Det var Bellman som komponerte den kjente og kjære barnesangen "Bæ, bæ, lille lam".

Flytta til Torshov

I kveld går han altså igjen i Leo Leonhardsens inkarnasjon. Denne gangen opptrer han riktignok i betydelig varmere lokaler enn kalde Fredrikshald .

I Soria Morias lokaler kan du høre noen av den gamle skaldens epistler fremført.

Dørene åpner klokka 20, og det er circa en halvtimes Åpen scene før konserten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag