RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FEMÅRSJUBILEUM: Musikkafeen på Rustad treffsenter fyller fem år og håper på fullt hus når The Souvenirs entrer scenen lørdag 24. september. Her fra comebacket tidligere i år.
FEMÅRSJUBILEUM: Musikkafeen på Rustad treffsenter fyller fem år og håper på fullt hus når The Souvenirs entrer scenen lørdag 24. september. Her fra comebacket tidligere i år. Foto: FOTO: PRIVAT

Gamle helter på ung scene

Musikkafeen på Rustad feirer femårsjubileum med The Souvenirs på scenen.

RUSTAD/BOGERUD: Lørdag 24. september er det sesongstart for den populære musikkafeen på Rustad Treffsenter 60+. Da skal det markeres at det er gått fem år siden oppstarten.

LES OGSÅ: Musikalsk godstemning på Rustad

Gamle helter ruster ikke

På scenen står The Souvenirs, rockebandet som hadde sin storhetstid i hovedstaden på femti-, seksti- og syttitallet.

Kjell Strømberg (80) har spilt bass siden oppstarten i 1956, og synes det er like moro å spille i Rustadgrenda 1 som på Stratos, Jordal Amfi, Kongen og Sporten i gamle dager.

Med seg på scenen har han Arne Sjøstrøm (82) på gitar, Arvid Bjerke (snart 80) på trommer og munnspill, samt Jan Erik Larsen (70) på trekkspill.

– Tre av oss i bandet er over 80 år, men swingfoten er inne likevel. Vi har det kjempegøy når vi spiller, og det smitter over på publikum. Vi spiller musikk fra de åra de selv var ute og dansa, dermed fenger det, sier Strømberg.

Åpent for alle

Musikkafeen byr på en variasjon av både visesang, sangkor, gladjazz, trekkspill og swingjazz. Den harde kjerne består av 40–50 seniorer, men da The Souvenirs hadde sitt comeback der i januar i år, var det oppi 70 tilskuere.

– Det er folk på 90 år som kommer og danser. Det er kult! Vi prøver å velge variert musikk, og får dem til å både vrikke og vri på seg, sier Strømberg.

– Det er jo flest damer, men de er ikke flaue og danser sammen. Det er nesten alltid stinn brakke, så kaffen er fortsatt varm etter fem år, humrer Strømberg.

Drives av ildsjeler

I tillegg til å bidra på scenen, er Strømberg også blant ildsjelene som holder musikkafeen i gang.

– Det er en brukergruppe og frivillige som drar lasset. Det var et skudd for baugen at vi ikke fikk støtte av kulturbydelen Østensjø i fjor, men vi er heldigvis blitt sponset av Lambertseter-Rustad Lions i år, sier Strømberg.

– Med inngangspenger på 80 kroner går det akkurat opp i opp, sier Strømberg – og legger til at kaffe og kake er inkludert i prisen.

I tillegg til musikk og dans, er det musikkquiz ved Odd Sjømoen og utlodning/åresalg med premier.

– Vi har det så trivelig. Egentlig skal vi bare holde på fra 14-17, men folk nekter å reise hjem, så gøy er det, sier Strømberg entusiastisk.

I tillegg til musikkafeen lørdag 24. september, er det musikkafé 29. oktober (med Joker) og 26. november (gjensyn med The Souvenirs).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere