RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gamle Holmlia Kulturkafé gjenåpnet


Kafé VedSidenAv åpnet på Asbråten for to uker siden. Foran: Kokkene Adoracion Gajo Solgård og Marife Mäntysalo, som også blir kalt Joy og Mary. Bak: Ragnhild Fjellstad.
Kafé VedSidenAv åpnet på Asbråten for to uker siden. Foran: Kokkene Adoracion Gajo Solgård og Marife Mäntysalo, som også blir kalt Joy og Mary. Bak: Ragnhild Fjellstad.
Gamle Holmlia Kulturkafé på Åsbråten er blitt gjenåpnet under navnet VedSidenAv.

ÅSBRÅTEN: Vi har allerede fått skryt for maten, forteller Ragnhild Fjellstad, som jobber på kafè VedSidenAv.

Kafeen og restauranten åpnet den 21. januar, og drives av familie og venner. Allerede nå har gjestene begynt å strømme inn.

Det er nok litt stille her på formiddagen, men om kveldene kommer det litt flere folk. Så har vi allerede fått en stamgjest, og det er jo koselig, sier Fjellstad lattermildt.

Lørdag ettermiddag var det riktig fullt i lokalet.

Sizzling

Dette er en populær rett hos oss, viser Fjellstad.

Sizzling Kongereker sautert med østerssaus, hvitløk, paprika, vannkastanjer, bønnspirer og ris.

Retten er inspirert av filippinsk matkultur og tilberedes i støpejernspanne.

Vi har mange Sizzling-retter, forteller Fjellstad.

På menyen finnes blant annet flere varianter av biff , Chili con Carne og kylling-retter, samt et godt utvalg av kaker.

Lokalet rommer rundt 50 personer, med blomster på bordene og rolig bakgrunnsmusikk.

Familie- og vennekafé

Kafèen drives av familie og venner. Til tross for at det bare et to kokker, gjør personalet alt selv.

Vi lager mat, vasker gulv, rydder og betjener, forteller Fjellstad.

Tanken er at VedSidenAv skal bli et familiested også for besøkende.

Vi vil at både de voksne og de minste skal trives hos oss.

Kafeen har både en lekekrok til smårollinger, et piano og bærer et hjemmekoselig preg.

Catering

Framtidsplanen for VedSidenAv er å få flere gjestter og opparbeide en kundekrets, men drømmen er å drive med catering.

Vi har allerede blitt booket for to dager, men ønsker selvsagt å drive mer med det. Vi leier ut lokalet og serverer alle slags retter. Både varmt og kaldt, kaker og småretter. Og kan tilberede mat for 100 personer, forteller Fjellstad.

Også kokkene er fornøyde med det nye stedet.

Vi liker det vi gjør og matlaging er en glede for oss. Vi kan lage hva som helst, forteller Marife Mäntysalo og Adoracion Gajo Solgård med et smil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere