*Nettavisen* Nyheter.

Gamle landslagshelter ble seriemestere

Bøler cruiset gjennom 1 divisjon øst og vant 11 av totalt 12 kamper. Nå venter sluttspillet til eliteserien. Foto: Foto: Knut Øydna

De er en gjeng pensjonerte toppspillere, som ikke klarer å legge kølla på hylla. Nå er Bøler igjen seriemestre i innebandy.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nora Leivestad (f.v.) og Helene Rivedal Lindberg har erfaring fra det norske og svenske landslaget. Bøler har åtte tidligere landslagspillere i stallen. Foto: Foto: Knut Øydna

BØLER: – Vi er en gjeng rutinerte spillere som har avsluttet karrierene i toppklubbene i Norge. Det er allikevel vanskelig å legge kølla på hylla, så vi samlet en gjeng i Bøler så vi kunne fortsette å spille innebandy for moro skyld, sier den tidligere svenske landlagspilleren Helene Rivedal Lindberg.

LES OGSÅ:

Sveiva kjempet seg til sluttspillplass

Innbandy er for alle

Vil ikke rykke opp

Bøler vant 1. divisjon avdeling øst overlegent. Nå venter NM-sluttspill og kvalifisering til eliteserien, men innebandydamene ønsker ikke å rykke opp.

– Vi fikk tilbud om å være med i eliteserien i fjor, men vi takket nei. Vi spiller innebandy kun for å ha det gøy og være sammen med venner. Hvis vi rykker opp så må vi trene oftere, og det har vi ikke tid til, sier tidligere landslagspiller Nora Leivestad.

Viktig med rutine

Bøler viste at de gamle fortsatt er best, med 11 seiere og kun ett tap denne sesongen.

– Sesongen har vært nærmest som forventet og vi har vært stort sett overlegne i de fleste kampene. Jeg synes vi innfridde forventningene vi hadde før sesongen begynte, sier Leivestad.

Hun tror det er den samlede erfaringen spillerne besitter som bidrar til å bikke kampene i Bølers favør.

– På vårt lag betyr erfaring alt. Vi er ikke spesielt godt trent og trener en god del mindre enn andre lag. Takket være vår erfaring så er vi flinke til å posisjonere oss på banen og slipper å løpe så mye, sier Leivestad.

LES OGSÅ: Her erklærer Fabian et-eller-annet for åpnet

NM-ambisjoner

Selv om damene kun spiller for moro skyld, så er ambisjonsnivået oppjustert et par hakk nå som laget skal være med i NM-sluttspillet.

– Det er jo gøy å være med i NM og det har vært et mål å komme til sluttspillet og gjøre det bra der. Et litt hårete mål er å komme til semifinalen, vi har et godt nok lag til å komme dit, men det kommer til å bli veldig tøft, sier Leivestad.

NM puljespill for kvinner blir arrangert i helgen 15. - 16. mars i Høyenhallen og Bøler flerbrukshall.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag