Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gamle Løren skole gjenåpner

Innen 2017 skal skolen fungere som en barneskole for første til syvende trinn.
Innen 2017 skal skolen fungere som en barneskole for første til syvende trinn. Foto: Foto: Undervisningsbygg
Barneskolen skal i utgangspunktet stå klar til skolestart 2015, med plass til 460 elever.

LØREN: Undervisningsbygg startet i høst arbeidet med å gjenåpne Gamle Løren skole som barneskole.

Skolen er i dag stengt, og har ikke vært i drift siden 2006. Økern, Ensjø og Løren er blant de største vekstområdene i Oslo, og har derfor et stort behov for flere skoleplasser.

LES OGSÅ: Hagen fikk tommelen ned for bønnerom-forbud

Nytt bygg settes opp

Skolen, som består av fire bygg og et leskur, ble oppført i perioden mellom 1889 til 1932, og skal under det første byggetrinnet totalrehabiliteres samtidig som et nytt mellombygg settes opp.

– Prosjektets omfang er i all hovedsak totalrehabilitering av eksisterende bygningsmasse. Skolens ekstriør er i dag vernet, slik at fasaden stort sett vil bli rehabilitert i henhold til det originale utseendet.

– For å sikre at vernehensynet blir best mulig ivaretatt har vi også involvert Byantikvaren tidlig i prosjektet, forteller prosjektleder i Undervisningsbygg, Øystein E. Johansen.

Ferdigstiller rivearbeidene

Ettersom skolen ikke er i drift er det høsten 2012 igangsatt en strippe- og renskeentreprise, der byggene strippes innvendig samtidig som noe arbeid som fjerning av asfalt og trefelling blir utført på utsiden.

– Vi planlegger å ferdigstille de innvendige rivearbeidene innen desember 2012. Ved å gjennomføre disse arbeidene nå får vi avdekket byggenes reelle tilstand på et tidlig tidspunkt, dette gjør at mye usikkerhet i forbindelse med rehabiliteringen fjernes, forklarer Johansen.

Kan åpne 2014

Det vil kontraheres en totalentreprenør som vil få ansvaret for detaljprosjektering, rehabilitering, det nye tilbygget og utomhusarbeidene. Tidsfristen for å levere anbudet er i starten av november.

Under det første byggetrinnet skal den eksisterende bygningsmassen omgjøres til en fire parallellers barneskole for første til fjerde trinn. Skolen skal i utgangspunktet stå klar til skolestart 2015, men det er samtidig et ønske om å ha hele eller deler av skolen klar til skolestart 2014.

Innen 2017 skal også byggetrinn 2, som innebærer et nybygg, være klar slik at skolen skal vil fungere som en barneskole for første til syvende trinn med fire paralleller.

Kapasiteten vil etter byggetrinn 1 være på 460 elever.

LES OGSÅ: Bygger drømmeskole på Veitvet

LES OGSÅ: Bygger ut Oslo for å få plass til alle

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!