*Nettavisen* Nyheter.

Gamle Oslo sett gjennom linsa

I et halvt år har seks jenter i alderen 6-9 år jaktet på gode motiver fra nærmiljøet i bydel Gamle Oslo. Olga Mørk presenterer barnas fotografier på kafeen Lyst i ukene framover.

ENERHAUGEN: Fotojakten har pågått fra februar og fram til skoleslutt, og med god hjelp fra prosjektlederne Parisa Radpey og Olga Mørk har resultatet etter sigende blitt riktig spennende. Ingen andre får nemlig se bildene før utstillingen åpner på mandag.
Dette skal være en overraskelse for hele nabolaget, og da kan vi jo ikke røpe hvordan bildene ser ut på forhånd, smiler Olga Mørk lurt til Østkantavisas utsendte. Utstillingen bærer navnet "Springende".

God inspirasjon

Ideen til prosjektet ble født allerede i 2004, men det skulle altså ta to år før det ble realisert.
Jentene har hatt det veldig gøy. Parisa, som har stått for veiledningen underveis, har inspirert dem til å virkelig lete etter de gode motivene. De har vært over alt i nabolaget, fra Grønlands basar og opp til Tøyen skole. I tillegg har de lært litt om fotografering generelt, forteller Mørk. Nå har juryen plukket ut tyve av de til sammen tre hundre motivene, og forstørret dem til en størrelse som er verdig en plass på veggen.
De unge fotografene er nok kanskje de som blir mest overrasket, tror Mørk.

Nyttig for nærmiljøet

Opplegget ligger under bydelens Nærmiljøsenter, som åpnet i Sørligata tidligere i år. Et møtested for barn og foreldre fra nabolaget, og en videreføring av Borggata-prosjektet som ble startet for å bedre oppvekstmiljøet på Tøyen tilbake i 2004. Utstillingen vil henge på veggene i tre uker framover.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.