*Nettavisen* Nyheter.

Gamle stauder i nye bed

LES OG LÆR: Sigrid Ann Mortensen, leder av Nordstrand hagelag, er stolt over at navneskiltene til alle staudene de har fått i gave til Nordseter gård, nå er på plass. Her vokser Iris, gitt av beboere i Kirkeåsveien på Bekkelaget. Foto: Foto: Aina Moberg

Nå er skiltene, som forteller hvor i bydelen plantene ved Nordseter gård kommer fra, endelig på plass.

NORDSETER: Det er tre år siden Nordstrand hagelag fikk i oppgave å finne tidsriktige stauder til bedene rundt Nordseter gård.– Målet var å beplante bedene slik vi tror de kan ha sett ut på «oldemors tid» ( ca. 1880-1920), sier Sigrid Ann Mortensen, hagelagets leder.

På jakt etter gamle akeleier og aurikler

Nå kan hun stolt konstatere at målet er nådd. Rundt gården vokser blant annet duftende gule dagliljer, silkepeoner, rosa stjerneskjerm, aurikler, og akeleier.

Stor respons

Staudene stammer fra hager på Nordstrand og Bekkelaget.

– Vi oppfordret hageeiere som hadde stauder de mente kunne passe inn, om å kontakte oss. Responsen har vært god, og vi er veldig fornøyde med resultatet, sier Mortensen.

Hagelaget har ansvaret for å vedlikeholde bedene, og bruker mange dugnadstimer på jobben.

Nordseter pensjonistforening stiller med redskapen som trengs. Det er også foreningen som har betalt de førti skiltene som forteller hva staudene heter, hvilken plantefamile de tilhører, og hvilken vei i bydelen de stammer fra.

Ekstrablomster

– Vi oppfordrer folk til å ta seg en tur innom gården for å se og lese. Her er det rom for å mimre litt over gjensynet med en barndoms staude, sier Mortensen.

I disse dager plantes det også ut et vell av sommerblomster innimellom staudene.

– Vi har vært så heldige å få overskuddsblomstene fra vårtreffet til botanisk hage. De skal bidra til å gjøre det ekstra fargerikt rundt gården denne sommeren, sier Mortensen.

Botanisk vandring

Hun minner også om to av hagelagets aktiviteter nå i juni.

– Det blir botanisk vandring langs Ljanselva tirsdag 12. juni. Oppmøte er klokken 18.00 ved pizzakiosken på Hauketo,ved lyskrysset/brua. Tirsdag 19. juni klokken 18.00 møtes vi til hagevandring i Weens hage i Solveien 5 B, forteller hagelagets leder.

Les mer om Nordstrand Hagelag her:

Lær å drepe snegler

Åpne hager skal bli en tradisjon

Vil forskjønne borettslagene

Planter bytter eiere

Frøstunt for barn

Fruktig demonstrasjon

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.