RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gammel gård i ny drakt


Grete Andberg (Ap), Ahtithan Kumarasamy (Ap), Tore Ludt (SV) og Elisabeth Myrhold (SV).
Grete Andberg (Ap), Ahtithan Kumarasamy (Ap), Tore Ludt (SV) og Elisabeth Myrhold (SV).
Nedre Fossum Gård var pyntet med ballonger på mandag. Finfint besøk kom til åpningen.

FOSSUM: Tore Ludt hadde telefonnummeret til Torger Ødegaard klart på mobilen så han kunne holde byråden i ørene unde oppussingen av Nedre Fossum Gård.

Når ting tok tid ringte jeg. At oppussingen endelig er ferdig jeg er kjempeglad for, spesielt siden jeg selv var med å vedta dette, sier Ludt smilende og skåler i kaffe med Elisabeth Myrhol, Grete Andberg og Ahtithan Kumarasamy.

Endelig er Nedre Fossum Gård ferdig rehabilitert og offisielt åpnet.

Plasseringen og tilgjengeligheten er veldig fin for en kultursal. Nå er det viktig å få folk til å bruke kultursalen, sier Kumarasamy.

Byens fineste låve

Flere sentrale skikkelser hadde samlet seg til den offisielle åpningen av gården og kultursalen. Hedersgjesten, byrådsleder Erling Lae, var strålende fornøyd.

Dette er byens fineste låve! På Stovner har de byens fineste sykehjem, Rommen vil bli byens fineste skole og gården er ferdig. Dette er topp, sier han til Lokalavisen.

Lae tror kultursalen vil komme hele byen til gode.

Nå er det viktig at vi kommer hit oftere også, sier Lae.

Historien bak

Jan Arne Tangerud fortalte litt om gårdens historie. Han sveipet innom tiden da stat og kirke eide gården, om eksproprieringen av gården og han kunne fortelle at gården var et av de første stedene på Stovner som fikk telefon.

Nå er gården helt moderne og helt ny, men historien henger igjen på veggen. Bilder fra Groruddalens historielag viser hvordan gården så ut i gamle dager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere