*Nettavisen* Nyheter.

Gammel jubilant

Hegdehaugen barnehage fyller 120 år og feiret med åpent hus.

VESTKANTTORGET: Barna flyr rundt bena på barnehagestyrer Anne Raaum, mens den store bursdagskaken blir pakket ut, og alle gleder seg til festen. Barnehagen har invitert foreldre og nabolag til jubileumsfeiring i forbindelse med at de fyller 120 år.

Så vidt jeg vet, er det ikke mange andre som kan skilte med en så gammel barnehage som vår. Jeg tror bare det er en annen barnehage som er så gammel, sier Anne. Hun har selv jubileum i år, siden hun har jobbet der i 10 år. Den gamle villaen på Vestkanttorget ble bygget i 1859, og da ble den brukt til skole. Frogner skole. I 1883 ble imidlertid skolen for liten, og man startet byggingen av Uranienborg skole. Den sto ferdig 1886, men ikke slik vi kjenner den i dag. Uranienborg skole, slik den står i dag, er fra 1911. Da Frogner skole flyttet til Uranienborg i 1886, tok Hegdehaugen børneasyl over fasilitetene. Børneasylet var rettet mot fattige familier, som måtte jobbe og ikke hadde så mye tid til barna. I 1952 tok kommunen over driften, og fra 1975 ble Hegdehaugen barnehage opprettet.

Etter vi fikk barnehageloven skulle det kalles barnehage, sier Anne. Hun forteller videre at det på 70-tallet gjort omfattende rehabilitering. I dag er det 41 barn fra ett til seks år, fordelt på tre avdelinger, som bruker barnehagen.

Vi er 10 stykker som jobber her. Barnehagen er perfekt plassert. Vi har friarealet rett utenfor, Langaardsløkka og selvfølgelig kort vei til Frognerparken. Der er vi mye på utflukt, og vi har selvfølgelig allerede besøkt det nye lekeslottet. Ungene elsket det. Når det gjelder barnas forhold til jubileet forteller Anne at de er med på feiringen, men de har lite begrep om hvor gammelt 120 år egentlig er.

Vi har forsøkt å fortelle litt om det, og hvordan ting var her i gamle dager, men de forstår ikke så mye av det. Men de liker kake, og en fest er alltid hyggelig.

Lokalavisen Frogner gratulerer med jubileet!Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.