*Nettavisen* Nyheter.

Gammel kjærlighet ruster ikke

Men det var ikke langt unna, da 2CV'ene kom trillende på rekke og rad. Her er utsikten fra bak dashabordet på Loppa. Foto: Karl Andreas kjelstrup

I helgen feiret norsk 2CV-klubb den lille bilens 60-årsjubileum. Lørdag fikk Oslo oppleve en kortesje av 2CV'er i alle farger og fasonger.

Klikk på bildet for å forstørre.

I alle farger!

Klikk på bildet for å forstørre.

Så da er det ikke rart at humøret var på topp.

Klikk på bildet for å forstørre.

Gid jeg var en sommerfugl.

Klikk på bildet for å forstørre.

Torbjørn Brenna er fornøyd med bilen sin.

OSLO VEST: I 1948 så Citroëns legendariske 2CV dagens lys. Den norske klubben av entusiaster for bilen markerte dette med treff Kortesje på Bogstad Camping i helgen.

Kortesje

Lørdag var det paradekjøring i byen.

Om lag 30 biler kjørte ifølge fra Bogstad til Frognerseteren, der norsk 2CV-klubb ble stiftet i 1965. Nede ved NRK på Marienlyst sluttet noen titalls flere biler seg til følget. En kortesje opp Kirkeveien, forbi Ullevål hageby og stadion, over Tåsen og videre på Ring 3 til Ryen og Ekebergsletta, satte sitt preg på lørdagstrafikken.

Taket blåste av

Blant deltakerne var 83 år gamle Dida Johnsdottir, som hadde tatt turen fra Island for å kjøre 2CV med svigersønnen.

Jeg elsker biler og motorsykler, forteller hun.

På vei til Oslo fra Otta førte lufttrykket fra en trailer til at taket ble flerret av. Det var ikke en hyggelig opplevelse, sier Trond Gustavsen, som takket være gode 2CV-venner fikk nytt tak på plass til kortesjekjøringen.

2CV'en er en bil med personlighet. Den er noe helt annet enn de moderne bilene. Den er helt spesiell å kjøre, og man må ha tålmodighet med den, sier Gunilla, som kom helt fra Stockholm for å feire.

Torbjørn Brenna fra Ellingsrud viser stolt fram sin 2CV 85-modell, kjøpt for et år siden.

Jeg jobbet på Citroën-verksted for 40 år siden, og har alltid vært fascinert av bilen. Gammel kjærlighet ruster ikke!, sier han og viser frem et klistremerket ervervet i Belgia.

Mange vil sikkert være uenige med meg, men "Jeg kjører heller en gammel fransk ennen ny japansk".Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.