RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gammel og ny jul møtes


Her fra en familiejul i 1903.
Her fra en familiejul i 1903. Foto: FOTO: OSLO MUSEUM/SZACINSKI
Små og store ønskes velkommen til lun førjulshygge på Bymuseet ved Frognerparken på søndag.

FROGNERPARKEN: Julen står igjen for døren, og tradisjonen tro fyller Bymuseet sine lokaler med forskjellige juleaktiviteter for store og små. Førjul på Frogner er ingen vanlig julemesse, men en anledning til å lage julegaver sammen med barna og, ikke minst, til å komme i god gammeldags julestemning.

Egen adventskrans

Her kan man lage julepynt, male kongler, rulle lys og støpe tinnsoldater. Hva med å snekre en fuglekasse til våre små venner eller lage sin egen adventskrans?

Du kan også spise deg mett på nystekte sveler og lære deg det tradisjonsrike julespillet Gnav. I kinosalen blir det gjensyn med gamle Oslo-filmer akkompagnert av knitring og susing fra 16 mm-fremviseren, og i ballsalen danser vi rundt juletreet mens vi synger julesanger av full hals. Nytt av året er oppvisning i herregårdsdans.

Hornmusikk og jentekor

I år som i fjor samarbeider Bymuseet med Frognerparkens venner, og «Førjul på Frogner» avsluttes med hornmusikk, jentekor og felles prosesjon bort til julegranstenningen ved Frognerparkens hovedport kl 16. Operasanger Ingebjørg Kosmo er med og synger julen inn. De fleste aktivitetene er gratis.

Se mer på www.oslobymuseum.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere