*Nettavisen* Nyheter.

Gammel ringrev for Ulvene

Under VM i ishockey i 2004 møtte David Livingston (42) kvinnen som fikk han til Norge og Furuset. Denne sesongen har 42-åringen bidratt til at Furuset snart tar fatt på kvalifiseringen til UPC-ligaen

Furuset: Det var da Livingston spilte for Nederland at han møtte Vestli-kvinnen som neste måned skal føde parets første barn.
Men detaljer om hvordan de to møttes, vil ikke Livingston utdype.
- Nei, jeg har ikke noe mer å fortelle om det, ler Livingston som likevel ikke legger skjul på at det var dette møtet som gjør at han denne sesongen har ikledd seg trøye nummer fem for Ulvene.

Trener

Men selv om det blir familieforøkelse om kort tid, benekter Livingston at dette vil ha noe å si for hvorvidt han velger å satse enda en sesong.
- Jeg vet ikke hvor lenge jeg kommer til å spille. Det er ikke opp til meg, men jeg har veldig lyst til å bli trener, innrømmer 42-åringen. .
Men så lenge 42-åringen trives på isen, har han ingen planer om å legge skøytene på hylla. 37 år etter at han for første gang spilte på et lag, synes 42-åringen fortsatt det er like gøy å spille ishockey, og han har ingen planer om å gi seg.
- Vi får se hva som skjer, men det er vel mye som tyder på at Furuset blir den siste klubben jeg spiller for, ler Furusets spiller nummer fem.
Før Livingston ble Furuset-spiller hadde han allerede fartstid i USA, Nederland, Sverige, Østerrike og England. Og med både amerikansk og nederlandsk pass, er hans tider med flagget på brystet ikke forbi. 42-åringen satser nemlig å være med når Nederland skal spille B-VM senere i år.

Sikkert raskere før

Hva som skjer når kontrakten til 42-åringen går ut etter denne sesongen, er usikkert.
- Jeg har ikke snakket med noen her om det ennå. Det er fortsatt midt i sesongen, så vi får se.
Men selv om 42-åringen innrømmer at han nok kunne vært far til noen av de andre spillerne på laget, benekter han at han alderen hemmer han når han er ute på banen.
- Jeg var sikkert raskere før. Jeg håper ihvertfall det. Men jeg er nok blitt flinkere til å lese spillet. Dermed kan jeg kompensere for mangel på fart med kunnskap. Jeg er vant til å spille med spillere som er yngre enn meg, og egentlig tenker jeg ikke så mye på det. Alle på Furuset er veldig seriøse, og de oppfører seg ikke som barn.
Så langt i sesongen står Furuset med kun to tap. Og 42-åringen har så absolutt vært toneangivende. Etter 23 kamper står hollenderen med 21 mål og 22 assist. Det er konkurranseinstinktet som holder motet oppe til 42-åringen.
- Jeg tror at hver enkelt spiller setter seg egne mål. Vi vil alltid gå ut og vinne. Vi vil vinne alle kampene, og blir veldig skuffet når vi taper.

En av spillerne

Før det braker løs i kvalifiseringen til UPC-ligaen 23.februar mener Livingston det er umulig å forutse hvordan det kommer til å gå med ulvene.
- Vi har en like god sjanse som alle de andre. UPC-lagene er nok vant til høyere fart, men vi må bare justere vår fart opp til deres nivå så fort som mulig i kvalifiseringen. Så lenge vi spiller vårt spill, kan alt skje.
Men selv om 42-åringen er en god del år eldre enn sine medspillere, vil han ikke si at han inntar noen annen rolle enn de andre.
- Jeg er bare en av spillerene. Jeg prøver å hjelpe innimellom, men du bør spørre treneren om dette. Mykkanen er trenernen vår, og jeg respekterer han og gjør som han sier. Han har virkelig gjort en bra jobb med å motivere oss hele veien. Det er ikke alltid en lett jobb når det har gått som det har denne sesongen.
Og tanken om å en dag å stå ved siden av Mykkanen i trenerboksen, er på ingen måte avskrekkende for hollenderen som trener yngre junior laget til Furuset og i tillegg har noen timer som trener på WANG toppidrettsgymnas.
Foreløpig har amerikaneren et begrenset norsk ordforråd.
- Jeg har lyst til å lære norsk og få meg en jobb ved siden av ishockeyen.
Men selv om det ordforrådet til 42-åringen foreløpig begrenser seg til banneord, tar han stadig inn deler av den norske kulturen.
- Til jul fikk jeg langrennski. Jeg har stått mye på slalåm, men aldri prøvd langrenn før. Men det gikk bra. Samboeren min var litt skuffa. Jeg falt jo ikke en gang, smiler Furusets eldste spiller.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag