RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gammelt gårdshus til salgs i Holtveien


HOLTVEIEN 9D: Det er mange karakteristiske og gamle hus i Holtveien, flere er på «gul liste». Villaen i 9D er også bevaringsverdig og ligger nå ute for salg.
HOLTVEIEN 9D: Det er mange karakteristiske og gamle hus i Holtveien, flere er på «gul liste». Villaen i 9D er også bevaringsverdig og ligger nå ute for salg. Foto: Foto: Kristin Trosvik
En bevaringsverdig villa fra 1900 er til salgs i Holtveien.

HOLTET: Det gamle huset i Holtveien 9D ligger ute for salg. Den karakteristiske villaen er bevaringsverdig og er oppført på byantikvarens «gule liste». Det innebærer at bygningens utvendige fasader må bevares i opprinnelig stand.Bygningen tillates ikke revet. Vesentlige endringer utover vanlig vedlikehold tillates ikke. Unntak er tilbakeføring til opprinnelig utseende.

Det innvendige vil trolig ikke berøres av bevaringsrestriksjonene.

LES OGSÅ: Her kommer ti nye Holtet-leiligheter

LES OGSÅ: 26 nye leiligheter i Pareliusveien

Holtet hovedgård

Holtet «hovedgård» lå i dagens Holtveien 6, 7 og 9. Det var opprinnelig et småbruk under Nordseter gård. Senere ble småbruket Holtet delt i tre.; Holtet, Holtet Øvre og Holtet Nedre. Våningshuset er i Holtveien 9.

Holtet Øvre ble fradelt Holtet gård i 1856. Våningshuset ligger i Ekebergveien, nord for Bernhus skole.

Holtet Vestre, også kalt Nedre, ble fradelt Holtet i 1859. Den lå ved Kongsveien 83, området mellom Pareliusveien og Slettenveien.

I 1912 var det en stor eksplosjon. Årsaken var dynamitt som var lagret i uthuset på Holtet Vestre. Resultatet var at bygningene brant ned. Det er ingen rester av Holtet Vestre i dag, og i dag er det boligblokker her.

Våningshuset på Holtet gård ble flyttet i 1909. Det står fortsatt litt ombygget i Holtveien 9. (Kilde: www.eikaberg.org).

Visning etter skolestart

Huset vises etter avtale med megler.

– Vi hadde en visning før skolestart og kommer til å ha noen visninger igjen etter skolestart, forteller Mats Kvarud i Krogsveen.

Det er ingen bud så langt.

Megleren er tydelig på at dette er en bolig for dem som synes det er moro med gamle hus.

– Det kan bli vanvittig fint, men det krever litt jobb. Jeg ser for meg at kjøper er noen som vil synes det er moro å sette huset i stand til fordums prakt, men med moderne løsninger, sier megleren.

For mer informasjon om boliger på gul liste, kan man henvende seg til Byantikvaren eller andre fagkyndige.

Se også www.byantikvaren.oslo.kommune.no/gul_liste
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere