RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gang- og sykkelvei fortsatt stengt

Etter at flere frister var misligholdt opplyste Bymiljøetaten at gang- og sykkelveien i Sørkedalsveien skulle stå klar 5. juli.

HUSEBY: Lesere har tatt kontakt med dittOslo som på forsommeren kunne fortelle at gang- og sykkelveien forbi ambassadetomten i Sørkedalsveien ville bli åpnet innen 5. juli.

Stor skuffelse

For mange syklister var det en stor skuffelse å komme hjem fra sommerferie og igjen oppleve at en av Norges travleste sykkelveier fortsatt var stengt.

Dette til tross for at Bymiljøetaten på den ene side hadde satt 5. juli som frist og amerikanerne selv gjennom Walsh Global forsikret om at gang- og sykkelveien ville stå ferdig midtsommer. Siden har ingen ny informasjon kommet til redaksjonen, utenom at det ville bli innsnevringer i selve veibanen i en periode.

Ulike tidsfrister

Etter at gang- og sykkelveien ble stengt i fjor sommer og den første fristen ikke ble overholdt, ville politikerne i Bydel Vestre Aker i januar i år ha forsikringer om når denne ville bli åpnet igjen. Bymiljøetaten beroliget med at status var at den ville bli åpnet i løpet av 2. kvartal 2013. Siden ble altså 5. juli opplyst som ferdigstillelsesdato.

Les også: Stengte uten varsel

Nonsjalant

– Jeg er skuffet over at amerikanerne heller ikke denne gangen klarte å overholde fristen. De oppfører seg nonsjalant i forhold til avtaler. Mange vil nok se på dette som at de tar seg til rette. Nå ser jeg at de har valset gang- og sykkelveien så da er det vel håp om at den snart vil stå ferdig, sier leder av byutviklings-, miljø- og samferdselskomiteen, Arild Gjervan (H).

Skolestart

I Bymiljøetaten har man fått beskjed om at det vil bli startet asfaltering i neste uke. Siste beskjed til etaten fra entreprenøren er at gang- og sykkelveien vil stå ferdig til skolestart mandag 19 august. Walsh Global har så langt ikke svart på spørsmål om åpning.

Etter publisering av denne saken, skriver  Wlash Global i en mail at de forventer at gang- og sykkelveien vil gjenåpnes før skolestart.

Les også:

Verken etat eller entreprenør informerer om arbeidet

Amerikanerne fjernet gatebelysningen i Sørkedalsveien

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere