RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gang- og sykkelvei i Sørkedalen

Det nærmer seg gang- og sykkelvei, men bydelsutvalget er ikke fornøyd med forprosjektet.

Sørkedalen: Under siste møte i bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker rettet nestleder i Sørkedalen Vel, Bjørn Gravstad, kritikk mot forprosjektet til gang- og sykkelvei gjennom Sørkedalen.

Samferdselsetaten har bestilt utredningen av Asplan Viak og det er nå sendt ut varsel om oppstart av reguleringsplan.

Østsiden av veien

Bydelsutvalget sluttet seg til en rekke av velets kritiske merknader og dette kom frem i BUs fellesforslag som ble fremmet av Christian Holmesland (FrP).

– Det er særlig to ting jeg er opptatt av. Asplan Viak vil legge gang- og sykkelveien på vestsiden av Sørkedalsveien. Vi mener den beste løsningen er å legge den på østsiden av veien, slik at man slipper mange krysninger for syklister som skal inn i marka. For det andre blir det foreslått å legge gang- og sykkelveien i den trange passasjen mellom portnerstuene på Peder Ankers plass. Vi går derimot inn for at gang- og sykkelveien skal legges i Hovseterdalen og videreføres mellom Statoil-stasjonen og portnerstuene. Med denne løsningen slipper man å konfiskere eiendommer på strekningen Røa kirke – Peder Ankers plass, sier Holmesland til Akersposten.

Vil ha ny utredning

BU vedtok at det må lages en ny utredning som må omarbeides kraftig. BU mener at denne må inneholde et forslag om både gang- og sykkelvei og utvidelse av veibredden, for å sikre forholdene for myke trafikanter og øke tilgjengeligheten til marka.

BU mener at Asplan Viaks beskrivelse trafikksituasjonen, brukergrupper og hensynet til nye brukergrupper er feil, særlig gjelder dette rulleskibruken. Det blir satt lys på en rekke prosjekter i Sørkedalen, som vil gi økt bil- og tungtransporttrafikk. Dermed haster det med gang- og sykkelvei. BU ser det som en hån at det er beregnet 12 år på opparbeidelse og mener at dette må gjennomføres i en etappe.

Feil å krysse Bogstad

BU mener det er feil å legge den nye gang- og sykkelveien gjennom badeplassen på Bogstad og gjennom Bogstad gård, da denne kommer i konflikt med flere brukergrupper. BU retter også kritikk mot en bue ved Roklubben. Politikerne mener at den beste løsningen er at gang- og sykkelvei med fortau legges langs østsiden av veien og følger denne fra Peder Ankers plass og helt inn til Skansebakken. Denne løsningen gir som Holmesland sier, færre krysninger for syklister som skal inn i marka. BU stiller flere kritiske spørsmål til forprosjektet når det gjelder manglende belysning av deler av strekningen og skifte mellom grus og asfalt som ikke hensyntar kravene til universell utforming og bruk av rulleski på enkelte strekninger.

Vil ikke ha delt ansvar

– Noe av det verste er at det legges opp til ansvarsfordeling mellom park og idrett og samferdselsetaten, hvor noe blir definert som turvei og endre deler som gang- og sykkelvei. Vi har erfaring fra hvordan dette vil gå. Vi vil ha ansvaret på et sted og som sørger for at dette blir en godt opplyst gang- og sykkelvei som i hele sin lengde kan brukes om kvelden, sier Holmesland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere