RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gang- og sykkelvei

Siden Statens vegvesen Region Øst avholdt sitt "informasjonsmøte" mandag 26. mai 2008 ang. ovenfor nevnte sak har det vært forunderlig stille i spaltene til Ullern Avis Akersposten.

Etter det jeg har oversikt over har det kun vært to reaksjoner på planene - fra Ragnar Wiik den 5. juni 2008 og fra undertegnede 12. juni 2008.

Statens vegvesen Region Øst v/ Øivind Luke svarte på Innlegget fra Ragnar Wiik 19. juni 2008.

Bortsett fra disse to innleggene og kommentaren fra Statens vegvesen har det vært en øredøvende stillhet om planene.

Jeg hadde forventet at politikerne i bydelen, beboere på Røa, Røa Vel og ikke minst Aksjonsgruppen for Røa-tunnelen ville gitt uttrykk for sin eventuelle skepsis.., men dengang ei.

Man bør være klar over at Statens vegvesen tolker manglende innsigelser som en stilltiende godkjenning av planene.

Planen for en gang- og sykkelvei langs Griniveien fra Røa-krysset til bygrensen er ikke noe annet enn en revidering og revitalisering av Konsekvensutredning Rv. 168 - Røatunnel fra mars 2005, hvor Statens vegvesen gikk inn for Alternativ 5 - ingen tunnel på kort- og mellomlang sikt.

Denne reguleringsplanen vil altså medføre at Røa-tunnelen igjen vil bli nedprioritert fra Statens vegvesens side - - som så mange ganger før.

En beregning av antallet syklister i Griniveien vest for bygrensen foretatt av Statens vegvesen heter det at :" antallet syklister i Griniveien på en sommerdagvil være i underkant av 20 syklister i makstimen, noe som tilsvarer rundt 75 syklister i døgnet".

Altså prioriterer Statens vegvesen og politikerne i Oslo Rådhus disse 75 syklistene fremfor tusenvis av brukere av Røa sentrum?

Det viser seg altså at vi, beboere i bydel 24, fortsatt skal lide for manglende prioritet og manglende interkommunalt samarbeid.

Ragnvald Fladmark

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere