*Nettavisen* Nyheter.

Gangbroen forfaller

Biter av betong faller ned fra den ødelagte gangbrua mellom Stovner senter og Stovner videregående skole. Samferdselsetaten venter fortsatt på en hovedinspeksjon av broen.

Stovner: Gangbroen i Karl Fossums vei ble påkjørt i sommer i fjor. Høydebegrensning under denne brua er på 3,1 meter. Ulykken skjedde da en lastebil som var betydelig høyere enn 3,1 meter kjørte seg fast under brua og forårsaket betydelige skader på undersiden av brua. Disse skadene har først til fare for av halvløse betongbiter som løsnet under sammenstøtet. I løpet av forrige uke observerte noen forbipasserende biter av betong som lå på bakken.
Denne broen ble påkjørt nedenfra flere ganger. Samferdselsetaten har forsikret oss om at det ikke er noen stor fare for at broen kan falle, sier spesialkonsulent Reidun Myster Beier i bydel Stovner.

Følger opp

Flere av dem som ferdes i nærheten av gangbroen har tatt kontakt med bydelen og klaget over det de oppfatter som en farlig situasjon. Myster Beier sier at bydelen er i jevnlig kontakt med Samferdselsetaten angående denne broen.
Vi har samarbeidsmøter med Samferdselsetaten. De kjenner situasjonen godt og jobber med saken. Det siste som ble gjort var at det ble satt opp betongelementer på oppsiden av broen for å hindre kjøring, sier Myster Beier.
I samferdselsetaten er det godt kjent sak. Spesialingeniør Damir Samardzic i Samferdselsetaten sier at det ikke er noe akutt fare i forhold til broen.
Allerede dagen etter ulykken i august var Samferdselsetaten på stedet sammen med driftspatruljen og tok ned løse betongbiter for å sikre normal ferdsel under broen. I ettertid har broen vært under konstant oppsyn av driftspatruljen og etatens kontrollenheter, sier Samardzic.
Så seint som i forrige uke har driftspatruljen rykket ut for å inspisere om det var noen biter som var løse på undersiden av broen.
Dette er en rutine som driftspatruljen har fått beskjed om, spesielt nå i vintertiden da er det fare for vanninntrengning i sprekkene og sprengning av løs betong.
Samardzic forklarer at den mest sannsynlige grunnen til at det falt løse biter av betong fra broen kan være det milde været.
Det har vært mye nedbør og forholdsvis mildt vær hittil denne vinteren. Vannet trenger inn i sprekkene og fryser om natten. Da isen smelter er det ofte slik at det faller noe biter som har løsnet etter at isen har utvidet sprekkene.

Ufarlig

Samardzic mener det ikke er fare for at det faller større betongbiter fra broen.
Vi har fjernet de store bitene som potensielt kunne utgjøre fare. Dette har skjedd allerede dagen etter at broen ble påkjørt. Vi skal fortsette å ha broen under tett oppsyn inntil mer omfattende utbedrende arbeid blir utført, sier Samardzic.
En hovedinspeksjon er bestilt for denne gangbroen og denne vil avklare alle nødvendige tiltak og grad av utbedring.
Vi har også vært i kontakt med den involvertes forsikringsselskap som er informert om skaden og forventer et krav om skadeerstatning.
En liknende sak skjedde for en stund tilbake på Furuset. Da gangbroen på Granstangen ble påkjørt av en brannbil, tok det halvannet år før noe ble gjort. Samardzic mener at broen på Stovner kommer til bli fikset mye raskere enn det.
Jeg tror ikke det kommer til å ta like lang tid. Som sagt, vi jobber med saken og jeg forventer at den endelige avgjørelsen om hva som skjer med broen er rett rundt hjørnet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.