*Nettavisen* Nyheter.

Gangstere til hagefest

Bekymret? Bare ta det med ro. Her snakker vi nemlig kun om besøk av gangsternes biler, og det i et av hovedstadens desidert tryggeste områder. Nemlig Botanisk hage.

TØYEN: Universitetets grønne hage er jo vanligvis ikke et sted man forbinder med biler, men på lørdag åpnes altså portene for noen gamle, men skinnende doninger som kommer på besøk.

Blanke veteraner

45 vaskeekte "gangsterbiler" fra den norske interesseklubben Traction Norvège stiller til utstillingen. Klubben som ble stiftet i 1971 organiserer de som eier eller er interessert i Traction Avant fra Citroën (1934-1957), i tillegg til alle biler produsert av Citroën før 1934. Traction Avant ble produsert i perioden 1934-1957. Det ble til sammen importert noe under 2000 biler til Norge. Hele 200 av disse har "overlevd" og tas meget godt vare på av klubbens medlemmer. André Citroën (død 1935) reklamerte med at "nybilen" teknisk sett lå to år foran øvrige bilmerker. Forsiktig skryt, da man i dag mener en at bilene faktisk var nærmere 20 år foran utviklingen. De var de første serieproduserte bilene med selvbærende karosseri og forhjulsdrift. Også i dag er bilene absolutt kjørbare og godt egnet for å brukes til treff, langturer, feriereiser og liknende. De er pålitelige og kan fortsatt benyttes i dagens gatetrafikk uten å hindre trafikken. De tåler også en sammenlikning med mer moderne biler når det gjelder kjøreegenskaper, komfort og sikkerhet, opplyser klubben. Likevel er det sannsynligvis bilenes eleganse som vil trekke til seg publikum for alvor. Bilene finnes i flere modeller og du vil finne de fleste av disse typene representert på Tøyen.

Omvisning i hagen

Botanisk hages venner vil den samme lørdagen holde omvisning i hagen. For anledningen tilbys også en omvisning på engelsk. For ytterligere informasjon se klubbens hjemmeside: http://tn.lmk.no/

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.