RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Går bort fra medieprosjekt


Ansvarlig redaktør Tore Bollingmo i Lokalavisen Groruddalen er enige med Bydel Alna og de øvrige samarbeidspartnere om å droppe prosjektet med en egen integreringsjournalist. – Det var en god tanke, men saken er ikke så viktig at vi kjører den gjennom når motstanden er så sterk.
Ansvarlig redaktør Tore Bollingmo i Lokalavisen Groruddalen er enige med Bydel Alna og de øvrige samarbeidspartnere om å droppe prosjektet med en egen integreringsjournalist. – Det var en god tanke, men saken er ikke så viktig at vi kjører den gjennom når motstanden er så sterk.
Lokalavisen Groruddalen og Oslo kommune ved Bydel Alna har bestemt seg for å skrinlegge prosjektet med en journalist som skulle nå ut til en større del av innvandrerbefolkningen i Groruddalen. Prosjektet hadde støtte fra blant andre IMDI og Husbanken

Vi ser ingen grunn til å kjøre gjennom et prosjekt som møter så sterk motstand. Vi forstår hvorfor IMDI (Integrerings- og mangfoldsdirektoratet) valgte vår avis i sitt ønske om at innvandrere skal få større tilgang til informasjon om det som skjer i deres nærmiljø. Men det stilles spørsmål ved vår integritet, og da ordner vi dette på egen hånd, sier ansvarlig redaktør Tore Bollingmo i Lokalavisen Groruddalen.
På grunn av den motstand
som er fremkommet de siste ukene, blant annet i Akers Avis, er det enighet om at det ikke er hensiktsmessig å gjennomføre prosjektet. Det blir derfor
skrinlagt, sier Erik Kjelstadli, bydelsdirektør i Alna, i en kommentar.
Jeg ser at flere av politikerne i Groruddalen er opptatt av likhetsprinsippet i forhold til de to avisene. Selv om vi er den avisen som dokumentert har best fotfeste blant leserne i Groruddalen, har vi ingen ting mot at det tas hensyn til Akers Avis også. Vi har alltid ment at det er plass til begge, sier Bollingmo.

Forventer likebehandling

Han forventer at dette likhetsprinsippet også legges til grunn i forhold til det andre medieprosjektet som er innvilget støtte fra Plankontoret for Groruddalen.
Vi vil følge opp dette tett fremover. Det ville være meget spesielt om prosjektet med egne informasjonssider knyttet til Groruddalssatsingen i Akers Avis fortsetter uten at vi tas med i betraktning. Vi registrerer at Akers Avis har dekket saken om støtte til oss over fem sider uten å nevne sitt eget samarbeidsprosjekt med de samme partene med et ord. Men de får selv ta ansvar for sin integritet, så skal vi ta ansvar for vår.
Bollingmo viser videre til at, ved siden av økonomiske avtaler med Groruddalssatsingen, mottar Akers Avis også pressestøtte på flere hundre tusen kroner årlig. Lokalavisen Groruddalen mottar ikke pressestøtte.

Men det er jo dette med finansiering av en egen journaliststilling som har vært det springende punkt for flere av kritikerne?

Ja, og akkurat dette ser vi som en legitim debatt. Nå er det riktignok ikke alle som nå har tatt på seg den presseetiske kappen som har like stor troverdighet. Det er jo noen av de som har engasjert seg i denne saken som tidligere har kastet oss ut av offentlige møter i Groruddalen, og latt konkurenten vår sitte med henvisning til at "den andre avisen er spesialinvitert". Da blir det forsiktig sagt spesielt når de samme personene nå snakker om god presseskikk., sier redaktør Tore Bollingmo.

Tåler godt debatt

Men vi for vår del tåler godt den debatten som har vært rundt denne saken. Det vi gjør hos oss tåler dagens lys. Vi har hele tiden vært åpen på hvem som er samarbeidspartnerne i denne saken, og gått ut med dette på trykk i avisen. Avtalen for og rammen rundt prosjektet har blitt utformet spesielt med tanke på å sikre redaktørens uavhengighet. Det vil alltid være redaktørens ansvar å ivareta denne, uavhengig av avisens eiere eller samarbeidspartnerer. Nå tar vi konsekvensen av de sterke reaksjonene i denne debatten, og trekker oss fra prosjektet.
Samtidig forventer vi den samme åpenhet knyttet til samarbeidsprosjekter der Akers Avis Groruddalen er part, og at det for fremtiden blir en likebehandling av mediene slik politikerne selv har tatt til orde for, sier Bollingmo.
Han lover at pengebruken knyttet til bydelenes informasjonsbehov vil bli fulgt tett, og forventer at likhetsprinsippet blir gjeldende heretter.
Vi må jo forvente at engasjementet i denne saken er tuftet på et politisk grunnsyn, og ikke utenforliggende hensyn. Jeg har da også tillit til at dette er tilfellet, sier ansvarlig redaktør Tore Bollingmo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere