Går catwalk på fagprøven

Hassan Tariq fra Furuset er den første i Norge som har arrangert moteshow som fagprøve i salg og varehandel.

Sinsen/Furuset: Hassan er 21 år og en ekte Furuset-gutt. Han har jobbet som lærling hos Maxbo på Sinsen i to år. I februar begynte han så smått å planlegge sin kommende fagprøve.
Jeg ville skille meg litt ut. Ikke gjøre som alle andre, og det var da jeg kom på ideen med å lage et moteshow. Jeg er faktisk den første i Norge som tar fagprøven på denne måten, forteller han ivrig.

Får skryt

Hassan får mye skryt av både direktøren for egeneide Maxbo-butikker, veilederen sin og sensorene.
Dette er en utrolig spennende måte å ta fagprøven på. Hassan er kjempemodig og kreativ, og ekstremt dyktig. Jeg håper flere elever kan bli inspirert av dette og tenke litt mer utenfor boksen. Salg og varehandel er mer enn å sitte i kassa på Rimi, sier Anne Grethe Bråthen. Hun er Hassan sin veileder fra varehandelens opplæringskontor. Sensor Heidi Vassvik er helt enig.
Den umiddelbare reaksjonen er at dette var kjempebra. Veldig kreativt og annerledes. Som regel lager elevene en type utstilling i butikken på fagprøven, mens her har Hassan valgt å vise en helt ny kolleksjon live. Veldig bra, mener Vassvik. Som en liten stund etter showet setter karakteren til meget godt bestått. Dessuten blir Hassan anbefalt til laud, det vil si at han får en ekstra utmerkelse under utdelingen av selve fagbrevet.
Jeg er strålende fornøyd, sier den blide Furuset-gutten.

Kollegaene ble modeller

Showet var plassert midt i glaninga i inngangen til Maxbo Sinsen. På scenen spankulerte Hassans egne kolleger fra Maxbo Sinsen mens de viste Snickerskolleksjonen 06.
Jeg valgte å bruke kollegaene mine som modeller for å understreke det gode samarbeidet vi har her, forteller Hassan mens han hilser velkommen fra scenen. Fra veranda-utsikten i andre etasje står resten av kollegaene og heier og jubler.

Vil drive for seg selv

For Hassan var dette første steg i riktig retning for en kommende karriere innenfor salg og varehandel.
Hva er planen din videre nå da?
Jeg kan ikke si altfor mye om det nå, men jeg har i hvert fall lyst å starte mitt eget. Og jeg kan røpe at det kommer til å ha noe med biler å gjøre, smiler han lurt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.