Går for Bjørnholt

Verken navnerådet, kultur- og oppvekstkomiteen eller ungdomsrådet vil gå inn for å kalle den nye 8-13 skolen for Peer Gynt skole.

Bjørndal: I stedet ønsker de at den skal hete Bjørnholt skole som ungdomsskolen ved siden av heter.

Saken skal behandles i bydelsutvalgsmøtet i kveld.

Ungdomsrådet behandlet skolenavnet tidligere i måneden og kom opp med flere forslag. Aller helst ønsker de seg Søndre Nordstrand, Bjørndal eller Bjørnholt. De har derimot også foreslått Oslo Syd videregående skole om det er slik at navnet ikke skal inneholde bokstaven ø på grunn av internasjonal bruk.

I sin uttalelse skriver ungdommene at de synes forslaget Peer Gynt har lite med Bjørndal å gjøre og at de synes det er feil at navnet preges av at det er Ibsen-år i år.

Støtte

Også kultur- og oppvekstkomiteen mener at skolen skal ha et geografisk navn. Komiteen mener Peer Gynt har for mange negative egenskaper og derfor ikke er noe ideal for norsk ungdom. Dette er noe også navnerådet i bydelen støtter. I arbeidsutvalget (AU) kom Hanne Hodnebrug (KrF) med forslag om å kalle skolen Bjørnstjerne, mens det var forslaget som ble fremmet av Morten Elster (RV) om Bjørnholt skole som gikk igjennom i et enstemmig AU.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.