RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Går for en halv milliard


SIKTER HØYT: Alexander Hagerup og operativ leder Ole Halvor Svenkerud.FOTO: BRITT NESTEBY OBRENOVIC
SIKTER HØYT: Alexander Hagerup og operativ leder Ole Halvor Svenkerud.FOTO: BRITT NESTEBY OBRENOVIC
Han startet med to tomme hender. Nå er han sjef for 55 ansatte og omsetter for titallsmillioner i året.

NORDSTRAND: Alexander Hagerup (30) er ikke bare en svært imøtekommende og blid fyr – han er gründer av en av Norges for tiden mest framgangsrike bedrifter: The Online Backup Company, som omsatte for drøyt 34 millioner kroner i fjor.
- Når begynte gründerspiren å gjøre seg gjeldende?
- Jeg begynte å pusle med forskjellige prosjekter allerede i 14-15 års alderen, og da jeg var 18 startet jeg firmaet Instant PC support, sammen med en kamerat. Det var bare oss to, så kostnadene var lik null, men fordi vi hadde gode løsninger å selge, tjente vi penger. Det hjalp selvfølgelig godt at vi fikk en avtale med Oslo kommune om å serve bystyret og byrådet, smiler Alexander.
Ikke bare var han forretningsmann i en alder av 18 år; han fullførte samtidig utdannelsen som siviløkonom, og før han fylte 24 år hadde han startet nok en bedrift: The Online Backup Company ble stiftet i 2005.

Solgt

I en kort periode hadde han begge selskapene. Men etter hvert som sistnevnte selskap vokste, solgte han Instant PC Support. Overskuddet investerte han i det nye firmaet.
Etterspørselen etter deres tjenester var stadig økende, og per i dag har The Online Backup Company 55 ansatte, 5000 kunder, og filial i Stockholm med 10-12 ansatte. Og i januar 2013 er det oppstart i Tyskland. Målet er å ha en omsetning på 500 millioner, 50.000 kunder, 5000 partnere og være representert i fem land, alt i løpet av en fem års periode.

Støvsugersalg

- Her får man si det går unna, men hvordan har det seg at du også har jobbet som støvsugerselger?
- Det var et svært bevisst valg. Ingenting er bedre enn å ringe på dører å selge støvsugere – vel å merke hvis man skal lære seg salgsteknikk.
- Skal man lykkes må man satse hundre prosent. Man må ha driv, engasjement, evnen til å motivere, være uredd og utradisjonell. Men kanskje viktigst av alt; man må ha det gøy på jobben!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere