RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Går for enveiskjøring i Lettvintveien


Igjen ble trafikksituasjonen i Lettvintveien og Kapellveien diskutert blant bydelens politikere, her fra mandagens mps-møte, med leder Ivar Christiansen i midten.
Igjen ble trafikksituasjonen i Lettvintveien og Kapellveien diskutert blant bydelens politikere, her fra mandagens mps-møte, med leder Ivar Christiansen i midten.
Mandag diskuterte bydelens politikere Lettvintveien og Kapellveien, og går nå inn for enveiskjøring i begge veiene.

GREFSEN: I tråd med forrige bydelsutvalgsmøtets (BU) vedtak, ble trafikkplanen for nedre Grefsenområdet fra 2000 på nytt diskutert i Miljø- plan- og samferdselskomiteens (MPS) møte på mandag.

Mye på plass

Komiteen var enig om at mye hadde kommet på plass i nedre Grefsenområdet de seneste årene, i tråd med tidligere bydel Grefsen/Kjelsås' ønsker. Blant annet innsnevringer i tilknytning til Kapellveien, og vikepliktskilt fra småveier ut mot Grefsenveien. I tillegg er nå Storokrysset varslet ombygget av Statens vegvesen, noe som vil påvirke nærtrafikkområdet i fremtiden.

Blant annet av den grunn synes jeg det er en god idé å løfte trafikksituasjonen i Lettvintveien og Kapellveien ut som en egen sak i dette møtet. Det er en reell situasjon nå, som vi kan gjøre noe med, foreslo Ivar Christiansen (Ap), leder av MPS-komiteen.

Tidligere i år har BU vedtatt å be Samferdselsetaten vurdere å åpne Kapellveien for tofilskjøring, for å avlaste trafikken i Lettvintveien, noe Kapellvei-beboerne protesterte mot.

Behandler trafikksituasjonen på nytt

Men i mandagens møte ble det enighet i komiteen om Christiansens forslag om å på nytt behandle trafikksituasjonen for de to veiene som egen sak. Etter hvert ble det også enighet om blant annet å fremme forslag for BU), og deretter igjen overfor Samferdselsetaten og Sporveien/Ruter, om at både Lettvintveien (som i dag er tofilsvei) og Kapellveien (er enveiskjørt i dag) blir/fortsetter å være enveiskjørt. 56-bussen vil komiteen at skal kjøre ned Lettvintveien til Kjelsåsveien, og at busstraseen opp mot Grefsenveien blir via Kapellveien fra Kjelsåsveien.

I tillegg ble det komitéenighet om at BU bør fremme forslag overfor Samferdselsetaten om å vurdere forbud mot å svinge til venstre i Storokrysset når man kjører ned Grefsenveien. Det for å avhjelpe den kaotiske trafikksituasjonen i ettermiddagsrushet ned Grefsenveien, som blant annet oppstår når bilister kjører via boligområdene og ut i Storokrysset, for å slippe unna kø på Ring 3 mot Sinsen fra Oslo vest.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere