RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hjertemarsjen gikk oppover Bergsalléen, videre gjennom Bergskogen, ned Bergslia. Bort til Sogn hagekoloni, bortover Vestgrensa til John Colletts plass, videre inn John Colletts allé til Gäbleins vei og Damplass. Fra venstre: Betty, Solveig, Montserrat, Karin (halvt skjult), Marit, Beathe, Ellen og Rolf.
Hjertemarsjen gikk oppover Bergsalléen, videre gjennom Bergskogen, ned Bergslia. Bort til Sogn hagekoloni, bortover Vestgrensa til John Colletts plass, videre inn John Colletts allé til Gäbleins vei og Damplass. Fra venstre: Betty, Solveig, Montserrat, Karin (halvt skjult), Marit, Beathe, Ellen og Rolf. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

Går for hjertet

Forrige uke var «hjerteuka», og Ullevål Hageby seniorsenter arrangerte egen «hjertemarsj».

ULLVÅL: Det var ikke altfor mange som møtte opp fredag formiddag. Men så var det også aller første gang senteret arrangerte en slik marsj.

Fast innslag?

– Det er jo så viktig å mosjonere. Uansett bedre å gå en tur rundt huset enn å sitte stille i sofaen: Og det er heller aldri for sent å begynne å trimme litt, sier Betty Lycke Baastad, som også jobber på kjøkkenet på seniorsenteret på fredager.

Betty trimmer jevnlig allerede, både i regi av Turistforeningen og i Turnhallen, og er altså ingen førstereis når det gjelder det å gå tur. Det er heller ikke Monserrat Westgaard.

– Så hyggelig å gå sammen med mange andre! Vi går jo ofte tur med hunden vår Chico, men det var veldig sosialt å gå sammen med flere andre. Jeg tror vi sender en mail i morgen til Sigrun, og foreslår at dette bør bli et fast innslag i regi av seniorsenteret, sier Montserrat, som stilte sammen med sin mann Rolf.

Forebyggende

Sigrun Gullaksen, daglig leder ved seniorsenteret, som driftes av Nasjonalforeningen, forteller om en uke med ekstra fokus på trim, helse og kosthold.

– Mer enn 450.000 nordmenn lever med en hjertesykdom, og hjerte- og karsykdom står fortsatt for flest dødsfall i Norge. I dag vet vi at de fleste hjerteinfarkt kan forebygges gjennom fysisk aktivitet og bedre kosthold, sier Gullaksen.

Hun legger til at Nasjonalforeningens helselag deltar i Hjerteuken for å samle inn penger til forskning og informasjon om hjerte-/karsykdom.

– Og hver uke arrangerer vi blant annet Qigong og «Bevegelse til musikk», samt stavgang rundt Sognsvann. Senteret er generelt opptatt av å ha fokus på fysisk trening og å også servere ernæringsriktig mat – gjennom hele året.

I hjerteuken har det også vært tilbud om kolesterolmåling til senterets brukere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere