Går for miljøseier!

Nordstrand Natur og Ungdom, her representert ved Mikael Jacobs, Nikolai Hagen Huse, Syvert Tuntland Kråkenes, Marina Jessen Salimi, Tanja A.M. Silvestrini og Natalie Ekroll, lover kamp mot oljeboring.

Nordstrand Natur og Ungdom, her representert ved Mikael Jacobs, Nikolai Hagen Huse, Syvert Tuntland Kråkenes, Marina Jessen Salimi, Tanja A.M. Silvestrini og Natalie Ekroll, lover kamp mot oljeboring. Foto: Foto: Privat

Nordstrand Natur og Ungdom har deltatt på Natur og Ungdoms Landsmøte i Fredrikstad. Nå lover de at det blir kamp om den største miljøsaken i 2011, oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Nordstrand: Mikael Jacobs, Nikolai Hagen Huse, Syvert Tuntland Kråkenes, Marina Jessen Salimi, Tanja A.M. Silvestrini og Natalie Ekroll har alle vært i Fredrikstad, og er alle fulle av inspirasjon.

Lokallaget sier de vil gjøre høstens lokalvalg til et miljøvalg.

– Debatten om oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja er blitt en hard nøtt for regjeringen. I løpet av våren skal Arbeiderpartiet komme til enighet med Sv og Sp om det skal åpnes for oljeboring eller ikke. Vi i Natur og Ungdom vil sette hele organisasjonen i verk for å sikre et olje-nei, forteller Natalie Ekroll, leder i Nordstrand Natur og Ungdom.

Angår hele Norge

– Nordstrand Natur og Ungdom vil bidra aktivt i å sikre et nei til oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Spørsmålet om oljeboring i dette havområdet angår hele Norge, for dette er et spørsmål om vi skal fortsette med klimaforurensende oljeindustri eller velge nye alternativer, sier Natalie Ekroll.

– Nordstrand Natur og Ungdom skal blant annet gjennomføre aksjoner, møte politikere og stå på stand. Frem mot avgjørelsen vil også Natur og Ungdom fotfølge sentrale personer i regjeringen, forteller hun.

Lokalt miljøvalg

– Etter avgjørelsen om Lofoten, Vesterålen og Senja vil kommune- og fylkestingvalget stå i fokus. Kommunene har store muligheter for å bidra med klimaløsninger lokalt i følge de engasjerte ungdommene., fortsetter loklalagslederen.

– Kommuner over hele landet har store muligheter for å kutte i de norske klimagassutslippene og bidra med miljøvennlige løsninger. Vi trenger derfor lokale politikere som tar klimautfordringene på alvor, sier Nikolai Hagen Huse, styremedlem i Nordstrand Natur og Ungdom.

Han påpeker at klimagassutslippene i norske kommuner økte med 15 prosent fra 1991 til 2008. I 2015 har FNs klimapanel anbefalt at utslippene må få en nedgående trend dersom verden skal unngå de mest alvorlige konsekvensene av klimaendringene.

– Når utslippstoppen må være nådd innen 2015 betyr det at de politikerne som nå blir valgt som har ansvaret for å kutte utslippene. Det er disse politikerne som sitter i landets kommunestyrer og fylkesting som må sørge for at utslippene kuttes, avslutter Nikolai.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag