RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Går for ny klubb i flerbrukshall


BU-leder Knut Røli (til høyre) måtte kjempe hardt for å få med seg de andre partiene. En stund så det ut til at bydelsutvalget ville dele seg på midten. Fra venstre: nestleder Børge Ingvaldsen (H), Arvid Berg Hansen (Ap) og Ellen Sandberg (Ap).
BU-leder Knut Røli (til høyre) måtte kjempe hardt for å få med seg de andre partiene. En stund så det ut til at bydelsutvalget ville dele seg på midten. Fra venstre: nestleder Børge Ingvaldsen (H), Arvid Berg Hansen (Ap) og Ellen Sandberg (Ap).
Ny lokalisering av Ellingsrud fritidsklubb ble den vanskeligste nøtta for bydelspolitikerne.

BYDEL ALNA: Det gikk både en og to og tre kuler varmt da bydelsutvalget skulle bestemme seg torsdag.

To løsninger var skissert. BU kunne velge å søke bystyret om å inngå ny 10-årskontrakt med Coop i nytt bygg der klubben ligger i dag, eller de kunne søke bystyret om midler til å bygge ny klubb i den planglagte flerbrukshallen. Dilemmaet skapte hodebry for politikerne.

Kan bli uten klubb

Bydelsdirektøren var klokkeklar i sin anbefaling om ny kontrakt med Coop.

Klubb i flerbrukshallen forutsetter investeringsmidler. Det er høyst usikkert om man får midler, og det blir et sjanseseilas, sa Erik Kjeldstadli.

Bydelsdirektøren mente også at man da kunne bli uten klubb en periode før flerbrukshallen ble ferdigstilt.

Det er ikke sikkert at Coop er så lystne på å bygge ny fritidsklubb. Men reguleringsplanen har pålagt dem det, sa han.

Coop hadde satt frist til ut mars for å melde interesse, og derfor hastet det med å sikre seg dette alternativet.

Dilemma

Jeg har sjelden følt meg så presset opp i et hjørne. Det hender vi må velge mellom pest og kolera, men her må vi velge mellom pest og pest, sa Knut Røli (Ap).

Han mente det var uklart hva som lå i begrepet «flerbrukshall», og at det optimale var en hall hvor folk kunne møtes på tvers av aktiviteter.

Arbeiderpartiet måtte ta en lang pause før de kom opp med en løsning. De ville be bydelsdirektøren jobbe fram en investeringssøknad samtidig som man holdt dialogen med Coop.

Liv Haugen (SV) var bekymret for opphold i tilbudet om fritidsklubb, ettersom frivillighetssentralen melder om økende uro i ungdomsmiljøet.

Gikk for flerbrukshallen

Dere kan ikke ri to hester samtidig. Jeg vil ha protokollert at jeg har uttalt meg så klart, advarte bydelsdirektøren.

Dersom de må ha et svar nå, må det bli nei takk. Jeg vet det er dristig, men vi må satse litt her, sa Røli.

Men ingen av de andre partiene var enige med Ap. BU så ut til å dele seg på midten, og ettersom Venstre ikke hadde representant til stede, ville avstemningen blitt 7-7. Det førte til nye runder.

Ap fikk til slutt støtte fra samtlige partier i sitt siste forsøk. Det skal jobbes fram en investeringssøknad for bygging av ny klubb i flerbrukshallen, som legges fram for Arbeidsutvalget (AU) 23. april. AU får fullmakt til videre vedtak. Samtidig holdes Coop-alternativet åpent dersom Coop er villge til å utvide fristen.

Dermed satser politikerne i realiteten alt på ny klubb i flerbrukshallen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere