RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Faglærer Oddrun Hansen er glad for at SV tar opp frisørsaken i Oslo bystyre. Skolebyråden må revurdere denne saken, krever Knut Even Lindsjørn og Tore Ludt.
Faglærer Oddrun Hansen er glad for at SV tar opp frisørsaken i Oslo bystyre. Skolebyråden må revurdere denne saken, krever Knut Even Lindsjørn og Tore Ludt.

Går imot flytting til Sogn

Frisørlærer Oddrun Hansen begriper ikke hvorfor det er så om å gjøre å flytte midlertidig til Sogn videregående skole.

STOVNER: Frisørlinja på Stovner videregående skole skal flyttes til Risløkka, når den står ferdig. Rykter sier at det ikke skjer før i 2013. Rett før jul kom sjokkmeldingen om at frisørelevene må ta med seg saks og kam og flytte midlertidig over til Sogn videregående, som skal legges ned.

Vedtaket får hårene til å reise seg på ryggen til faglærer Oddrun Hansen.

De skal bruke 1,5 million på å ruste opp et rom hvor vi skal være. Jeg skjønner ikke vitsen. Vi har lokaler som fungerer utmerket her på Stovner, inntil Risløkka er ferdig, sier Hansen.

Høy trivsel på Stovner

Faglæreren melder om høy trivsel og et godt faglig miljø på Stovner. Hun er mildt sagt irritert over at dette skal rives opp med roten alt fra høsten.

Sogn har alt et dårlig rykte og søkertallene går nedover. Ingen av oss vil bli med til Sogn, og ingen elever vil gå der. Jeg tror dette egentlig er en gavepakke til privatskoler. De gnir seg nok godt i hendene, sier Hansen.

Etter at saken ble tatt opp i to åpne halvtimer i Stovner bydelsutvalg, følte Tore Ludt (SV) tiden var inne for å engasjere seg.

Å flytte til en skole som skal legges ned om fire år, virker meningsløst. Det er borkastede penger. Stovner har et godt rykte og variert fagtilbud. Det er synd at dette svekker læringstilbudet som skolen gir. Her synes jeg byrådet bør tenke seg om en gang til, sier den tidligere BU-lederen.

Tar opp med byråden

Leder av kultur- og utdanningskomiteen i Oslo bystyre, Knut Even Lindsjørn (SV), vil ta opp saken med skolebyråd Torger Ødegaard fra Høyer denne uken.

Forslaget virker ikke gjennomtenkt. Det kan bety at innsøkningen går ned. Vi må opprettholde frisørtilbudet på Stovner inntil Risløkka står klar. To flyttinger er noe vi må unngå, sier Lindsjørn.

Han frykter at en ekstra flytting ytterligere svekker innsøkningen til yrkesfag.

Søkertallene har gått ned fra 50 til 35 prosent. Det er viktig at vi får økt søknadstallene. Den trenden må vi snu. Jeg håper å få et flertall med meg, hvor også Venstre er med. Jeg skjønner veldig godt at folk reagerer på dette, sier komitelederen.

Oddrun Hansen føler hun har kjempet en ensom kamp hittil. Derfor er det ekstra gledelig at støtten nå kommer. Et enstemmig bydelsutvalg var enig om å sende et brev til rådhuset.

Jeg er kjempehappy, stråler Hansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere