*Nettavisen* Nyheter.

Går imot helikopterbase

SVs bystyregruppe er i øyeblikket i tenke- boksen om helikopterbasen. Akhtar Chaudhry er derimot veldig klar: Han vil ikke ha en ny støykilde i Groruddalen.

Nyland syd: Chaudhry har tatt opp saken med SVs bystyregruppe mandag. Foreløpig er det ingen klare standpunkter om helikopterbasen.
Noen i gruppa er avvisende, men det er ikke tatt noe endelig standpunkt. Jeg kommer til å jobbe imot basen på Nyland, sier Chaudhry.

Mer forurensning

Sv-politiker fra Groruddalen ser mange ulemper med den planlagte basen på Nyland Syd.
Fra før har vi mer enn nok av støy. Vi har tre store veier som knytter Sør- og Nord-Norge, men også Norge og resten av Europa sammen. I tillegg er det flystøyet fra Gardermoen. Mye av industri er basert i Groruddalen. Vi trenger ikke dette på toppen av alt.
Politiets argumenter om at helikopteret er blant de mest støysvake på markedet og at det er lite bebyggelse i området faller ikke i smak hos Chaudhry.
Et helikopter er et helikopter, uansett hvor lite støy de sier at det lager. Dessuten er det enda mer CO2 forurensning som kommer fra det.

Trenger nærpoliti

Chaudhry har også ønske om større tilstedeværelse av politiet, men han mener at en stor base er ikke riktig løsning.
Vi trenger mer nærpoliti og lokale politiposter. Politiet skalvære synlig og gående. En helikopterbase blir bare belastning uten noe reelt nytte av det.
Ifølge ham er metningspunktet nådd i Groruddalen.
Vi kan ikke plassere alt som ellers ikke får plass andre steder i Groruddalen. Det er unaturlig å dumpe alt mellom himmel og jord her. Her er det nok av handelssentere og industri. En ny støykilde er det siste folk i Groruddalen trenger.

Klager ikke

Politiets første valg for helikopterbasen var Sjursøya. Chaudhry mener at Sjursøya er mye mer egnet til basen enn Nyland Syd.
Problemet ligger i det at Sjursøya som alternativ var skrinlangt før noen av dokumentene ble framlagt. Det var bystyret som droppet forslaget. Grunn til det kan være at det bor mange ressurssterke personer i området som protesterte mot helikopterbasen.
Han sier at folk som bor i Groruddalen klarer ikke å lage nok bråk.
Folk som bor på vestkanten klarer for å få gjennom viljen sin ved å protestere. Vi så det sist da en ambassade skulle omplasseres til Huseby. Jeg synes at folk i Groruddalen bør være tydeligere i sine protester, sier Chaudhry.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag