RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Går imot parkeringsplaner


SVs Andreas Behring mener at folk, ikke biler hører hjemme i byen.
SVs Andreas Behring mener at folk, ikke biler hører hjemme i byen.
I likhet med Arbeiderpartiet ser SV rødt når det snakkes om parkeringshus på Youngstorget.

YOUNGSTORGET: Vi ønsker ikke en utvikling av Oslo der det legges ytterligere til rette for bruk av bil, sier SV-politiker Andreas Behring til Lokalavisen.

Forbud

Partiet vil derfor innføre bygge- og deleforbud på Youngstorget, så eventuelle planer for parkeringshus blir stoppet.

Det er en klar sammenheng mellom hvor lett det er å parkere og hvor mange som bruker bil. Desto flere parkeringsplasser som anlegges, desto flere bruker bil. Det er en utvikling SV ikke ønsker for Oslo, påpeker Behring.

Trenger oppgradering

Han er imidlertid enig i at torget, til tross for full rehabilitering for 15 år siden, trenger en oppgradering.

Youngstorget trenger en oppgradering og langt bedre tilrettelegging for bruk av byens innbyggere. Et parkeringshus er et skritt i helt motsatt retning, sier Behring.

LO imot

Lokalavisen har i flere uker skrevet om de største gårdeierne rundt torget som ønsker seg underjordisk og helautomatisk parkeringstorg på Youngstorget. Lokale næringsdrivende som holder hus i basarhallene ser med skrekk på planene gårdeiere, som blant annet OBOS og Christian Ringnes har for torget. Forrige uke meldte LO seg inn i debatten om torget.

For oss er det miljøperspektivet i denne saken som er viktigst, sier Kleiv Fiskvik til Lokalavisen.

Det vi ser er at det er mange parkeringshus som sliter med lønnsomheten i dette området. Et parkeringshus her vil presse flere biler inn i sentrum. Det er vi imot, sier Fiskvik.

Miljø

Vi er opptatt av å bevare miljø og forhindre biltrafikk. I tillegg vil man med er parkeringshus fjerne all overflateparkering, og tvinge folk til å parkere inne, sier Fiskvik.

Særlig i rushtiden er det utrolig mye biler her. Det ser vi ikke noe vits i. Disse private aktørene som står bak forslaget om å grave opp torget vil jo også overta driften av det. Det er vi helt imot. Å privatisere offentlige torg hører ingen sted hjemme!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere