RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Går inn for ny skole på Løkka


Knut Even Linsjørn (SV) går inn for ny ungdomsskole på Grünerløkka. Forslaget for etter alt å dømme flertall i bystyret.
Knut Even Linsjørn (SV) går inn for ny ungdomsskole på Grünerløkka. Forslaget for etter alt å dømme flertall i bystyret.
Både Venstre og SV går innfor å bygge ny ungdomsskole på Grünerløkka. Forslaget får etter alt å dømme flertall i møtet i byutviklingskomiteen i dag.

LØKKA: I tillegg er det flere gledelige nyheter for indre øst.

Blant annet går de to partiene inn for en utbedring og rehabilitering av Hersleb skole.

– Jeg mener vi må benytte den sjansen vi har nå, når Hersleb allerede er stengt (på grunn av asbestsanering journ.anm.), til å foreta en fullstendig rehabilitering av skolen, sier gruppeleder i SV, Knut Even Lindsjørn, som i gårsdagens møte i byutviklingskomiteen foreslo en totaloppussing av skolen.

– Må starte nå

I tillegg har både Venstre og SV gått inn for at Bydel Grünerløkka skal få en ny ungdomsskole. Vedtaket kommer blant annet etter press fra lokalpolitikere og FAU på skoler i bydelen, som i en årrekke har etterlyst en ny ungdomsskole.

Bydel Grünerløkka har stor befolkningsvekst og skolene i bydelen er i ferd med å fylles opp. Dette må tas tak i allerede nå, mener Lindsjørn.

– Foreldrene har helt rett, vi vil nå et metningspunkt, sier han, og legger til:

– Derfor er det viktig at vi tar tak i dette nå, slik at vi får utredet og prosjektert saken. I tillegg må vi selvfølgelig finne en egnet tomt, sier han.

Et alternativ er å flytte Fagskolen, som i dag er på Sofienberg skole, og gjøre denne om til en ungdomsskole. Sophies Minde og Freia-tomta har også vært diskutert.

– Snaut

Også Venstre går inn for å rehabilitere Hersleb skole, men mener dette ikke er nok.

– Hersleb er et stort og viktig skoleanlegg, men selv om vi får på plass en styrking av Hersleb, så vil det være snaut med ungdomsskolekapasitet på Grünerløkka. Vi ønsker å vurdere to ting, det ene er å gjøre Sofienberg om til en ren ungdomsskole, eventuelt til en 8.-13.-skole. Et annet alternativ er Freia-tomta, sier Kjell Veivåg (V), som innrømmer at det begynner å haste.

– Ja, det begynner å haste, men dette vil uansett ta et par-tre år. Derfor er det viktig at vi kommer i gang nå, sier han.

Ny skole i Bjørvika

Både SV og Venstre er også opptatt av å sikre en skoletomt til ny skole i Bjørvika.

- Bjørvika skal være en bydel med alminnelig liv og aktivitet, og da er en skole veldig viktig. Skoler er ofte sentrum i lokalsamfunnet og derfor mener vi det er uhelig at Utdanningsetaten har skapt tvil om det faktisk kommer en grunnskole i Bjørvika, sier Veivåg.

- Vi må sørge for at vi har en tomt, og den bør ligge innenfor Sørengautstikkeren, sier han.

Byutviklingskomiteen skal vedta skolebehovsplanen i sitt møte i dag. Både rehabilitering av Hersleb og nye skoler i Bjørvika og på Grünerløkka ligger an til å få flertall. Det endelige vedtaket vil komme i bystyret 27. januar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere