Går inn for ny skole på Løkka

Knut Even Linsjørn (SV) går inn for ny ungdomsskole på Grünerløkka. Forslaget for etter alt å dømme flertall i bystyret.

Knut Even Linsjørn (SV) går inn for ny ungdomsskole på Grünerløkka. Forslaget for etter alt å dømme flertall i bystyret.

Både Venstre og SV går innfor å bygge ny ungdomsskole på Grünerløkka. Forslaget får etter alt å dømme flertall i møtet i byutviklingskomiteen i dag.

Kjell Veivåg (V) mener det er viktig å sikre en tomt til ny skole i Bjørvika.

LØKKA: I tillegg er det flere gledelige nyheter for indre øst.

Blant annet går de to partiene inn for en utbedring og rehabilitering av Hersleb skole.

– Jeg mener vi må benytte den sjansen vi har nå, når Hersleb allerede er stengt (på grunn av asbestsanering journ.anm.), til å foreta en fullstendig rehabilitering av skolen, sier gruppeleder i SV, Knut Even Lindsjørn, som i gårsdagens møte i byutviklingskomiteen foreslo en totaloppussing av skolen.

– Må starte nå

I tillegg har både Venstre og SV gått inn for at Bydel Grünerløkka skal få en ny ungdomsskole. Vedtaket kommer blant annet etter press fra lokalpolitikere og FAU på skoler i bydelen, som i en årrekke har etterlyst en ny ungdomsskole.

Bydel Grünerløkka har stor befolkningsvekst og skolene i bydelen er i ferd med å fylles opp. Dette må tas tak i allerede nå, mener Lindsjørn.

– Foreldrene har helt rett, vi vil nå et metningspunkt, sier han, og legger til:

– Derfor er det viktig at vi tar tak i dette nå, slik at vi får utredet og prosjektert saken. I tillegg må vi selvfølgelig finne en egnet tomt, sier han.

Et alternativ er å flytte Fagskolen, som i dag er på Sofienberg skole, og gjøre denne om til en ungdomsskole. Sophies Minde og Freia-tomta har også vært diskutert.

– Snaut

Også Venstre går inn for å rehabilitere Hersleb skole, men mener dette ikke er nok.

– Hersleb er et stort og viktig skoleanlegg, men selv om vi får på plass en styrking av Hersleb, så vil det være snaut med ungdomsskolekapasitet på Grünerløkka. Vi ønsker å vurdere to ting, det ene er å gjøre Sofienberg om til en ren ungdomsskole, eventuelt til en 8.-13.-skole. Et annet alternativ er Freia-tomta, sier Kjell Veivåg (V), som innrømmer at det begynner å haste.

– Ja, det begynner å haste, men dette vil uansett ta et par-tre år. Derfor er det viktig at vi kommer i gang nå, sier han.

Ny skole i Bjørvika

Både SV og Venstre er også opptatt av å sikre en skoletomt til ny skole i Bjørvika.

- Bjørvika skal være en bydel med alminnelig liv og aktivitet, og da er en skole veldig viktig. Skoler er ofte sentrum i lokalsamfunnet og derfor mener vi det er uhelig at Utdanningsetaten har skapt tvil om det faktisk kommer en grunnskole i Bjørvika, sier Veivåg.

- Vi må sørge for at vi har en tomt, og den bør ligge innenfor Sørengautstikkeren, sier han.

Byutviklingskomiteen skal vedta skolebehovsplanen i sitt møte i dag. Både rehabilitering av Hersleb og nye skoler i Bjørvika og på Grünerløkka ligger an til å få flertall. Det endelige vedtaket vil komme i bystyret 27. januar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.