Går mot vinter

Lørdag starter ny sesong med vinterseriemarsjer

Skullerudstua: Oslo Gang og Turmarsjklubb arrangerer som tidligere år vinterseriemarsj. Første runde går førstkommende lørdag med start mellom 10 og 12 fra Skullerudstua, opplyser Bjørn Kihl Bødtker, leder i Oslo Gang og Turmarsjklubb.

Distansene er seks kilometer og 11 kilometer. Det er også en fem kilometer løype som passer bra for barnevogner og rullestolbrukere. Løypene går over Lambertseter og Mortensrud og passer for alle uansett form.

Siden dette er den første i en serie vinterseriemarsjer, er det ikke ordinær medalje, men man kan få kjøpt en pins med årets medaljemotiv, en hjort, eller et tøymerke med samme motiv. Det er IVV-stempling, og startkontingenten er 15 kroner. Vinterseriene er tilsluttet Norges Folkesportforbund, og det arrangeres vinterserier over hele landet, fra Mandal i sør til Hammerfest i nord. I Oslo-området er det tre arrangører, region Oslo/Akershus med vandringer i helgene, Folkesportklubben MILA med vandring annenhver mandag fra Rødtvet og Bærum Turmarsjklubb annenhver onsdag fra Sandvika. Seks vandringer gir rett til å kjøpe sølvmedalje, mens ti vandringer gir gullmedalje.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.